Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Μια βαλίτσα ελπίδες και όνειρα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Μια βαλίτσα ελπίδες και όνειρα"

0.0
Περιγραφή
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, πιστό στο μεγάλο παιδευτικό και κοινωνικό έργο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σχεδιάζει τη διοργάνωση μουσικοθεατρικής φιλανθρωπικής εκδήλωσης με τίτλο: "Μια βαλίτσα ελπίδες και όνειρα", στις 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό θέατρο. 

Η εκδήλωση θα αποτελέσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη Μικρασιατική Παράδοση, στον Μικρασιατικό Πολιτισμό και στην ιερή μνήμη όλων εκείνων που παρά τον ξεριζωμό και την πανωλεθρία, επιβίωσαν χάρη στην ψυχική τους δύναμη και μεγαλούργησαν, ο καθένας στον τομέα του και είναι το επιστέγασμα των δράσεων που υλοποίησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά οι τάξεις του σχολείου, έχοντας ως άξονα την ανάδειξη της μακραίωνης παράδοσης του Μικρασιατικού Ελληνισμού και του Πολιτισμού.

Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν στην Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Κεντρικός αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Θα συμμετέχουν 200 μαθητές του σχολείου, που θα τους συνοδεύουν οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί – κ. Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), κ. Θάνος Γκιουλετζής (βιολί) και κ. Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο), γνωστοί ως trio mousikanti, καθώς και παραδοσιακή ορχήστρα.

Στο απόσπασμα του Πόντου θα λάβει μέρος παραδοσιακή, παιδική ορχήστρα με ποντιακές λύρες του συλλόγου "Ακρίτες του Πόντου" με τη χορευτική τους ομάδα, αλλά και το παραδοσιακό χορευτικό τμήμα της ΚΕΠΑΠ. Επίσης, θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί του "Μικρού Βορρά" Χρήστος Τσαβός και Αλεξάνδρα Κασιούμη. Παράλληλα, στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό του Μικρασιατικού Πολιτισμού, από το Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς. Η εκδήλωση θα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€

Τηλέφωνο: 231 520 0200

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo