Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
Κάτια Βαρδουλάκη εικαστική εγκατάσταση "Microcosmos"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Κάτια Βαρδουλάκη εικαστική εγκατάσταση "Microcosmos"
0.0
Περιγραφή
Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Γενί Τζαμί, την ατομική έκθεση Microcosmos, της Κάτιας Βαρδουλάκη.

Η εικαστικός Κάτια Βαρδουλάκη, εκθέτει σχέδια σε ύφασμα και χαρτί. Τομές έμβιων οργανισμών, αποτυπώνονται με τεχνικές επηρεασμένες από την ιαπωνική καλλιγραφία, διαμορφώνονται σε εικαστικά σχήματα και αναδιατάσσονται. Οι μικροκοσμικές εικόνες της, δημιουργούνται σε ακολουθία, και τοποθετούνται σκηνογραφικά στο χώρο, υφασμάτινες ροές σε μακροκοσμική  προβολή. Η Βαρδουλάκη με την ευαισθησία και το δυναμισμό της γραφής της, μας υπενθυμίζει τις εύθραυστες ισορροπίες του φυσικού περιβάλλοντος, και θέτει ερωτήματα για τη δική μας θέση, θέαση και δράση.

Για την Κάτια Βαρδουλάκη κεντρικό θέμα είναι ο άνθρωπος και η σχέση του με τη φύση: στο έργο  της η ευδαιμονία ταυτίζεται με την επίτευξη της ισορροπίας στη συνύπαρξη ανθρώπου και  φυσικού περιβάλλοντος.

Η Κάτια Βαρδουλάκη γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στο Edinburgh College of Art, σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Yale School of Drama. Έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός εικαστικών και έχει συνεργασθεί με πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε εικαστικά προγράμματα, - εκπαιδευτικά, τηλεοπτικά κ.α. -,  στο σχεδιασμό εικαστικών αντικειμένων, στις εκδόσεις, και στο συντονισμό εικαστικών δράσεων. 

Εγκαίνια Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 19.00 

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017