Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Εκθέσεις "Αμφισημίες" της Σοφίας Καρασαββίδου & "Μορφές" του Σταύρου Παπάζογλου

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Εκθέσεις "Αμφισημίες" της Σοφίας Καρασαββίδου & "Μορφές" του Σταύρου Παπάζογλου

0.0
Περιγραφή
Δύο νέοι ευαίσθητοι καλλιτέχνες, απόφοιτοι της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., εκθέτουν την πρόσφατη δουλειά τους στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με περιεχόμενο την "Έκφραση Ψυχής", απέναντι στους καλλιτέχνες της "Έκκεντρης Τέχνης", δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη. Οι εκθέσεις εγκαινιάζονται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 19.00.

Κοινό σημείο αναφοράς τόσο στην έκθεση της Σοφίας Καρασαββίδου με τίτλο "Αμφισημίες", όσο και στις "Μορφές" του Σταύρου Παπάζογλου είναι η ανθρώπινη μορφή-πορτρέτο, το οποίο ο καθένας προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο, επιχειρώντας μια αμφίσημη ερμηνεία της ψυχής και του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Η σειρά των μικρών πορτρέτων της Σοφίας Καρασαββίδου ερευνά τη σκέψη και την ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση, έχοντας σχεδόν τη λογική της εκκλησιαστικής εικόνας, "σαν περιφορά επιταφίου με κατεύθυνση άγνωστη". Ζωγραφίζοντας τις πλάτες των μορφών, η καλλιτέχνιδα αποφεύγει έντεχνα να αποδώσει το βλέμμα και την έκφραση του προσώπου, αφήνοντας τον θεατή να "μεταφράσει" με τον δικό του τρόπο, με τις δικές του λέξεις την ψυχική διάθεση των εικονιζόμενων σε μια συγκεκριμένη χωροχρονική στιγμή, σε μια πορεία προς το τυχαίο και το προσωρινό. 

Ο Σταύρος Παπάζογλου αναζητεί την πραγματική θέαση του εγώ, την εικόνα του ίδιου μας του εαυτού με τις πολλαπλές ψυχικές πληγές. Με τη διαρκή επεξεργασία της εικόνας και την παραμόρ-φωση επιδιώκει να εκφράσει τον ψυχικό πόνο, την κοινωνική μοναξιά, αλλά και την ποικιλομορ-φία της αλήθειας και της πραγματικότητας. Οι χρωματικές κλίμακες και οι αλλοιώσεις της φόρμας μετουσιώνονται σε ποικίλες συναισθηματικές εξάρσεις. Η επανάληψη της εικόνας συνιστά αναπό-σπαστο μέρος της αφήγησης που δεν δεσμεύεται από χωροχρονικούς περιορισμούς.

Ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε ότι ο εκθεσιακός χώρος του Τελλογλείου Ιδρύματος θα είναι κλειστός 26-28 Οκτωβρίου.
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα ανοίξει στις 17.00 ενόψει των επίσημων εγκαινίων των εκθέσεων "Φιλίας Δώρα Ι" και "Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής" παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 5€
Μειωμένο: 2,5€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020