Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΡΟΔΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Όλα

Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου - Ενυδρείο

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου - Ενυδρείο

0.0
Περιγραφή
Ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου (Ενυδρείο της Ρόδου), βρίσκεται στο Βορειότερο άκρο του νησιού, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που κατασκευάστηκε κατά το 1934-1935, κατά την περίοδο δηλαδή της Ιταλικής κατοχής του νησιού και το οποίο συνδυάζει τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία με στοιχεία Art Deco.  To κτίριο κηρύχθηκε το 1997 ιστορικό διατηρητέο μνημείο. 

Ο Υδροβιολογικός Σταθμός της Ρόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα θαλασσίων ερευνών στην Ελλάδα. Από τη δεκαετία του ΄80 έχει ενεργό ρόλο στη διάσωση, προστασία και επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον θαλάσσιων απειλούμενων ζώων (θαλάσσιων χελωνών, κητωδών, Μεσογειακών φωκιών) που είναι τραυματισμένα ή βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση και τα οποία προστατεύονται από την Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία (CITES, IUCN, ΕΕ). Διεξάγει ερευνητικά προγράμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Ωκεανογραφίας στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Στον χώρο του λειτουργεί επίσης Ενυδρείο-Μουσείο που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής (Ανθόζωα, Μαλάκια Γαστερόποδα και Κεφαλόποδα, Καρκινοειδή, Εχινόδερμα, Ψάρια των Οικογενειών Dasyatidae, Muraenidae, Serranidae, Mullidae, Sparidae, Centrachantidae, Labridae, Scaridae, Siganidae, Mugilidae, Scorpaenidae, Triglidae, Balistidae, Monacanthidae, θαλάσσιες χελώνες).

Το Μουσείο περιλαμβάνει επίσης εκθέματα όπως Ασπόνδυλα, είδη καρχαριών και άλλων ψαριών, θαλάσσιες χελώνες, Οδοντοκήτη και μεσογειακές φώκιες.

Το Ενυδρείο λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα (εκτός από την Πρωτοχρονιά, την Κυριακή του Πάσχα και την ημέρα των Χριστουγέννων).
Από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 9:00 έως 19:00
Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου: 09:00 - 16:30 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΡΟΔΟΣ
Καθημερινά 09:00 - 20:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 6€
Μειωμένο: 4€ - Μαθητές και φοιτητές, Άτομα 5 έως 18 ετών, Άτομα άνω των 65 ετών, Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, Έφεδροι, Κάτοχοι κάρτας πρόνοιας, Ομαδικές επισκέψεις (10 ατόμων και άνω)
Οργανωμένες επισκέψεις εκπαιδευτικών φορέων: 1€
Εκπαιδευτικοί φορείς με περιήγηση: 2€
Δωρεάν είσοδος: Παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών, Ξεναγοί, Εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν οργανωμένες επισκέψεις εκπαιδευτικών φορέων, Μαθητές σε οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις φορέων που συνδιοργανώνονται με τον ΥΣΡ/ ΕΛΚΕΘΕ, Άτομα με ειδικές ανάγκες και ένας συνοδός, Κάτοχοι κάρτας πρόνοιας, Δημοσιογράφοι κάτοχοι Κάρτας Ένωσης Συντακτών ή Κάρτας Press International, Kάτοχοι Κάρτας Μέλους του Ενυδρείου
Κάρτας Μέλους: 12€ / άτομο - Κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας 6€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo