Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΡΟΔΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Σελίνα Κρητικού 5η έκθεση Pebble Art

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Σελίνα Κρητικού 5η έκθεση Pebble Art

0.0
Περιγραφή
Με την στήριξη του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Τέρη Χατζηιωάννου, ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ παρουσιάζουν την 5η ατομική έκθεση Pebble Art της εικαστικού Σελίνας Κρητικού στην Οπλοθήκη De Milly (απέναντι από τη ΔΕΗ).

Την έκθεση θα προλογίσει η Ιωάννα Μαρίνου (ραδιοφωνική παραγωγός – Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης).

Στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο της οπλοθήκης de Milly, οι πέτρες θα ζωντανέψουν και πάλι, συνθέτοντας εικόνες και παραστάσεις που παρασύρουν την ματιά και την ψυχή σε μονοπάτια ξεχωριστά για τον καθένα…

Η ιερότητα του χώρου έρχεται σε πλήρη αρμονία με την καθαρότητα του υλικού. Βότσαλα ακατέργαστα, ανεπεξέργαστα, σμιλεμένα μόνο από τα κύματα και τα χρόνια, σμίγουν μεταξύ τους σε μία ένωση μαγική, πλανεύοντας τη σκέψη και αγαλλιάζοντας το πνεύμα. Η γνώση ότι οι δημιουργίες είναι φτιαγμένες από απλά βότσαλα, κάπου στην πορεία λησμονιέται -λόγω της ζωντάνιας των δημιουργημάτων- και όταν τελικά επανέρχεται στο προσκήνιο, δημιουργεί ακόμη εντονότερες συγκινήσεις. Τα βότσαλα, λοιπόν, ζωντανεύουν και πάλι διηγούμενα νέες – μα και παλιές – ιστορίες, καλώντας και προκαλώντας τους –νέους, μα και παλιούς- θεατές να ταυτιστούν, να συγκινηθούν και να προβληματιστούν.

Η Σελίνα Κρητικού ζει και δημιουργεί στη Ρόδο. Έχει στο ενεργητικό της 5 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έργο της ¨Φυγή¨ επελέγη και δημοσιεύθηκε από το διεθνές περιοδικό τέχνης "Artist talk magazine" . Έργα της συμμετέχουν σε πολυτελές βιβλίο-λεύκωμα σύγχρονων εικαστικών.

Εγκαίνια έκθεσης: 11 Νοεμβρίου 2023, ώρα 19:00

Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολείων με διαδραστική κατασκευή έργων τέχνης Pebble Art από τους μαθητές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ : 6958604057
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo