Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΡΕΘΥΜΝΟ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο - Προβολή 4ης ταινίας "Η σκιά της ημέρας"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο - Προβολή 4ης ταινίας "Η σκιά της ημέρας"

0.0
Περιγραφή
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου αφιερώνει τον Νοέμβριο του 2023, στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο με τέσσερις ταινίες. Οι προβολές των ταινιών θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον Ιταλοελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Amici di Leros" με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Η 4η ταινία του αφιερώματος είναι ένα ρομαντικό δράμα εποχής και έχει τίτλο "Η σκιά της ημέρας / L’ ombra del giorno", σε σκηνοθεσία Giuseppe Piccioni.

Η ταινία είναι μια δραματική ιστορία αγάπης στα χρόνια της φασιστικής Ιταλίας, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Λουτσιάνο, βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου διευθύνει ένα εστιατόριο σε μια επαρχιακή πόλη. Μέσα από το παράθυρο του εστιατορίου, παρατηρεί τον κόσμο που αλλάζει, που ετοιμάζεται για μια νέα σύγκρουση προσπαθώντας να κρυφτεί, αποδεχόμενος από φόβο φασιστικά ιδανικά. Μια μέρα ένα κορίτσι, η Άννα, εμφανίζεται στο εστιατόριο και του ζητάει δουλειά και μετά από μια αρχική απροθυμία ο Λουτσιάνο αποφασίζει να της δώσει μια ευκαιρία, αλλάζοντας έτσι τη ζωή του για πάντα. "Από εκείνο το παράθυρο βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν", του λέει η Άννα, η οποία αντίθετα βλέπει καθαρά και έχει επίγνωση του τραγικού μέλλοντος που περιμένει τους πάντες.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Συνδρομή ΚΙΝΛΕΡ: 3€
Μαθητές: 3€
Φοιτητές: 3€
Άνεργοι: 3€
Συμμετοχή κοινού στα λειτουργικά έξοδα: 5€ 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo