Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΠΑΤΡΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
Λεωνίδας Κουργιαντάκης έκθεση φωτογραφίας "Συρτάρι ΧΧΙΙ"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Λεωνίδας Κουργιαντάκης έκθεση φωτογραφίας "Συρτάρι ΧΧΙΙ"
0.0
Περιγραφή
Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών η φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Συρτάρι ΧΧΙΙ, Φωτογραφίες σε αποσύνθεση με έργα του Λεωνίδα Κουργιαντάκη". Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας "Ηδύφως" και το Μουσείο Μπενάκη. 

Το έναυσμα για την πραγμάτωση της εργασίας αυτής έδωσε το περιεχόμενο του συρταριού με νούμερο ΧΧΙΙ, τμήμα μιας μεταλλικής συρταροθήκης που βρίσκεται στον χώρο όπου φυλάσσεται το πρωτότυπο υλικό των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Είναι το σημείο συγκέντρωσης των αρνητικών με μεγάλη έως και ολική καταστροφή της υπόστασής τους και κατ’ επέκταση του ειδώλου τους. Οι φθορές που παρουσιάζουν δεν είναι αναστρέψιμες και οφείλονται κυρίως στην αναπόφευκτη χημική αλλοίωση του υποστρώματός τους, η οποία ενισχύεται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες είχαν βρεθεί πριν από την ένταξή τους στο Ίδρυμα. 

Το υλικό αυτό έχει χάσει το αφηγηματικό του περιεχόμενο και δεν θα εκτίθονταν ποτέ υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, ο φωτογράφος Λεωνίδας Κουργιαντάκης είδε πέρα από τη φθορά, προχώρησε σε μια προσωπική ανάγνωση και έδωσε τη δική του ερμηνεία δημιουργώντας φωτογραφίες με έντονο εικαστικό ενδιαφέρον. Αξιοποίησε με τον δικό του πρωτότυπο τρόπο τις φθαρμένες φωτογραφίες και τα αλλοιωμένα αρνητικά, συχνά σε στάδιο αποσύνθεσης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ώρα 20:00

Στο πλαίσιο του "Ημέρες Φωτογραφίας 2019"

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017