Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0.0
Περιγραφή
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει:

• Διαδικτυακή Διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος
Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιουνίου (ώρες 18:00-20:00) το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το ΠΙΟΠ συνδιοργανώνουν διαδικτυακή επιστημονική διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος, με τίτλο "Κυκλική οικονομία στο φυσικό, αγροτικό και οικισμένο περιβάλλον: αντιλήψεις, διαχείριση και πρακτικές".
Αναλυτικό πρόγραμμα διημερίδας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας έως 2/6 με την ένδειξη "διημερίδα". Οι 100 πρώτοι θα λάβουν οδηγίες για τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή συνάντηση.

• Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για όλη την οικογένεια
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου (ώρα 16:00) πραγματοποιείται εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για όλες τις ηλικίες, με τίτλο "O κύκλος του χαρτιού". Με στόχο την εξοικείωση με τις αρχές της ανακύκλωσης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα επαναχρησιμοποιώντας χαρτί. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας και τηλέφωνο επικοινωνίας με την ένδειξη "εργαστήρι". Οι 40 πρώτοι θα λάβουν οδηγίες για τη συμμετοχή τους.

• Διαδικτυακές αφηγηματικές παραστάσεις με πρωταγωνιστή το νερό για μικρούς και μεγάλους
Από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου παρουσιάζονται διαδικτυακές προβολές παραστάσεων αφήγησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Θρύλοι, παραμύθια, σκοτεινές φήμες, υδάτινες ευλογίες ζωντανεύουν σε ειδικές αφηγηματικές παραστάσεις, όπου το νερό "μιλά" και "αφηγείται" με τη φωνή του ιστορητή Στέλιου Πελασγού.
Οι προβολές θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στο επίσημο κανάλι του ΠΙΟΠ στο YouTube από την Παρασκευή 4 Ιουνίου (ώρα 10:00) έως την Κυριακή 6 Ιουνίου (ώρα 24:00).

• Διαδικτυακό εργαστήρι αφήγησης για ενήλικες
Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου (ώρες 11:00-13:00) οργανώνεται το διαδικτυακό εργαστήρι αφήγησης με τίτλο "Δέντρα βλέπω και πουλιά κι ακούω τη φωνή τους…", με την αφηγήτρια και συγγραφέα Εύη Γεροκώστα. Με αφορμή ιστορίες της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας που έχουν θέμα τη φύση, οι συμμετέχοντες θα κάνουν μια νοερή βόλτα στον κόσμο της αφήγησης.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα λάβουν οδηγίες για τη συμμετοχή τους.

• Διαδικτυακό βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες
Την Παρασκευή 11 Ιουνίου (ώρες 11:00-13:00) παρουσιάζεται το βιωματικό εργαστήρι με τίτλο "Αν ήμουν δέντρο", με τη θεατροπαιδαγωγό Μαρία Τερζάκη. Οι συμμετέχοντες, με αφετηρία ποιήματα, κείμενα, πίνακες ζωγραφικής και τραγούδια και αξιοποιώντας τη ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική γραφή, θα εξερευνήσουν τη σχέση τους με τη φύση.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα λάβουν οδηγίες για τη συμμετοχή τους.
Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

• Διαδικτυακή παρουσίαση "Στον μαστιχώνα του Μουσείου"
Αξιοποιώντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη PLUGGY, παρουσιάζεται διαδικτυακά το αγροτικό τοπίο των Μαστιχοχωρίων, όπως αυτό έχει διατηρηθεί και αναδεικνύεται στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Μαστίχας Χίου.
Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν από το Σάββατο 5 Ιουνίου στο https://pluggy.eu/.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021