Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Θάνος Μικρούτσικος - Νίκος Καββαδίας "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου" - online streaming

Μένουμε Σπίτι - Θέατρο, Μένουμε Σπίτι - Μουσική

Θάνος Μικρούτσικος - Νίκος Καββαδίας "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου" - online streaming

0.0
Περιγραφή
Να λυπάσαι όσους δεν ονειρεύονται..."
Νίκος Καββαδίας

Η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου στη σκηνή, στον ρόλο ενός πλανόδιου μουσικού, στα τέλη του 19ου αιώνα, λειτούργησε καθοριστικά για το κοινό, ανασύροντας φανταστικές μνήμες με τρόπο βαθύ και λυτρωτικό προκαλώντας μοναδικά συναισθήματα, στη μουσική παράσταση "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου". Μια παράσταση που συγκίνησε βαθιά -τόσο στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Badminton το 2016 όσο και στην περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017- τους περισσότερους από 80.000 θεατές της.
Η αναμέτρηση της παράστασης με δύο μύθους, τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Θέμη Μουμουλίδη που κερδήθηκε, επιτυγχάνοντας την μεταμόρφωση των τραγουδιών και την δημιουργία μια γοητευτικής παράστασης.

"Το Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου" παρουσιάζεται online μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της viva.gr, δίνοντάς μας την ευκαιρία να περιπλανηθούμε και πάλι στον σαγηνευτικό κόσμο του Νίκου Καββαδία με την μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, μέσα από την σπάνια εμπειρία που προσφέρει, η άρτια κινηματογραφημένη παράσταση.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, "το ταξίδι για το ταξίδι", ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των "ταξιδιών" του Νίκου Καββαδία.

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης με τη συνεργασία των: Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Βίκης Παναγιωτοπούλου
Σκηνικό- κοστούμια: Γιώργος Πατσάς
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική Επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος >;Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Video: Νίκος Τσιμούρης
Βοηθοί σκηνοθέτες: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου - Σήφης Μάινας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνος Τζαθάς - Ματρώνη Φαγά
Βοηθός παραγωγής: Σταμάτης Μουμουλίδης
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Αγγελική Κοκκοβέ
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου
Παραγωγή: Ars Aeterna

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μιχάλης Μαρίνος, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Γιάννης Μαθές, Ελένη Ζαραφίδου, Κωνσταντίνος Φάμης, Ιούλιος Τζιάτας, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Βαγγέλης Σαλεύρης, Μπίλλιω Μαρνέλη, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Χρήστος Τζιώτας, Λουκιανή Παπαδάκη, Γιώργος Μιχελάκης

Τραγουδούν: Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιάννης Μαθές 

Σημείωση: Για να δούμε την παράσταση χρειάζεται να αγοράσουμε ένα εισιτήριο / κωδικό. Μετά την αγορά θα λάβουμε στο email μας link με τη σελίδα της παραγγελίας μας από όπου θα μπορούμε να κατεβάσουμε το παραστατικό μας (εισιτήριο). Αγορά εισιτηρίου μέσω viva.gr.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)
Πρόγραμμα (1)

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021