Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Συναντήσεις Επιστήμης "Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Συναντήσεις Επιστήμης "Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση"

0.0
Περιγραφή
Συνεχίζονται αυτόν τον Νοέμβριο οι "Συναντήσεις Επιστήμης" που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου με ένα επίκαιρο όσο και "ζωντανό" θέμα. Τίτλος της 5ης αυτής συνάντησης είναι "Η Φυσική σήμερα και η Δεύτερη Κβαντική Επανάσταση" και θα πραγματοποιηθεί online την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Ο Σπύρος Aναστασιάδης, Καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ), θα συνομιλήσει με τον Δημήτριο Χαραλαμπίδη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και με τον Εμμανουήλ Φλωράτο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής στο ΕΚΠΑ.

Την διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τον καθ. Σπύρο Αναστασιάδη και την ομιλία του για τα "Έξυπνα Προηγμένα Υλικά", θα ακολουθήσει ο καθ. Δημήτριος Χαραλαμπίδης που θα επικεντρωθεί στο "Φως και ύλη: Εφαρμογές της αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας Laser με την ύλη", ενώ στο τέλος ο καθ. Εμμανουήλ Φλωράτος θα μιλήσει με θέμα "Κβαντική Πληροφορία - Χάος - Κβαντική Βαρύτητα: Στην έσχατη κλίμακα της φύσης 10^-33 CM".

Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Για να συμμετάσχουμε μπορούμε:
1. Να κάνουμε την εγγραφή μας στην διαδικτυακή συζήτηση των "Συναντήσεων Επιστήμης" του Ιδρύματος Ευγενίδου εδώ.
2. Να την παρακολουθήσουμε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube..

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021