Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Συμπόσιο "China and Greece: From Ancient Civilizations to Modern Partnership"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Συμπόσιο "China and Greece: From Ancient Civilizations to Modern Partnership"

0.0
Περιγραφή
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικών Σπουδών, διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 Συμπόσιο με τίτλο "China and Greece: From Ancient Civilizations to Modern Partnership".

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, οι οποίες εγκαθιδρύθηκαν το 1972.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και της επιστήμης από τις δύο χώρες, σφραγίζοντας με την παρουσία τους τον δεσμό που συνδέει δύο πολιτισμούς με μοναδική ιστορικότητα για την οικοδόμηση της σύγχρονης ευημερίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας κ. Κώστας Φραγκογιάννης και ο κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο. Εκ μέρους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα χαιρετίσει την εκδήλωση ο κ. Xiao Junzheng, Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, καθώς και ο κ. Zhao Qi, Γενικός Γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο κ. Feng Zhongping, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών (CASS) και Πρόεδρος του Think Tank Network Κίνας-Κεντρικών και Ανατολικών Ευρωπαϊκών Χωρών και ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής στη Σχολή Διεθνών Υποθέσεων του Παρισιού (Sciences Po) και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς), ώρες 10.00-16.00, και οι εργασίες θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει το συμπόσιο διά ζώσης, είτε διαδικτυακά, μέσω τις πλατφόρμας Zoom.
Ηλεκτρονική εγγραφή (Zoom).

Πρόγραμμα Συμποσίου.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo