Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο φόνος μιας πιλοποιού"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο φόνος μιας πιλοποιού"

0.0
Περιγραφή
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου 2023 η The Basket Gallery θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο φόνος μιας πιλοποιού" ["Murder of a Hatmaker"] της σκηνοθέτριας Κατρίν Μπέρνσταϊν.

Η ταινία, που είναι εναρμονισμένη με τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης της γκαλερί, ερευνά τη ζωή και τον θάνατο της Φανί Μπερζέ, (πραγματικό όνομα Οντέτ Μπέρνσταϊν), μιας Γαλλίδας πιλοποιού και σχεδιάστριας μόδας. Ως αποτέλεσμα των νόμων κατά των Εβραίων, η Φανί Μπερζέ είδε την επιχείρησή της στο Παρίσι να "Αρειοποιείται". Κάποιος κύριος Νερό, τοποθετημένος από το Γαλλικό Γενικό Επιμελητήριο Εβραϊκών Υποθέσεων, ανέλαβε αρχικά την εποπτεία και στην συνέχεια την πώληση του μαγαζιού της. 

Η ίδια υποχρεώθηκε να φορέσει το κίτρινο αστέρι βλέποντας τους φίλους, τα μέλη της οικογένειάς της και άλλους Εβραίους να συλλαμβάνονται και να απελαύνονται στην Πολωνία. Όταν προσπάθησε να αποδράσει, πιάστηκε και φυλακίστηκε στο στρατόπεδο του Ντρανσί στο Παρίσι. Την 8η Ιουλίου του 1943, η Φανί Μπερζέ στάλθηκε στο Άουσβιτς.

Ο σύνδεσμος της ταινίας θα είναι διαθέσιμος για όλη τη διάρκεια της 27ης Ιανουαρίου. Το ντοκιμαντέρ είναι στα Γαλλικά με Αγγλικούς υποτίτλους. 

Προβολή ντοκιμαντέρ εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo