Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Προβολή ταινιών και συζήτηση "Σπέρνοντας Κουτσομπολιά - Gossips (Tratsch / Κουτσομπολιό) #3 Μέρος ΙΙ"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Προβολή ταινιών και συζήτηση "Σπέρνοντας Κουτσομπολιά - Gossips (Tratsch / Κουτσομπολιό) #3 Μέρος ΙΙ"

0.0
Περιγραφή
To State of Concept και το Goethe-Institut Athen με χαρά συνδιοργανώνουν την διαδικτυακή ομιλία "Seeding Gossips Part II" - "Σπέρνοντας Κουτσομπολιά Μέρος ΙΙ" , την τρίτη εκδήλωση στα πλαίσια του Κύκλου Gossips (Κουτσομπολιά). Της ομιλίας θα προηγηθούν οι προβολές των φιλμ "Microresistances" (2020) και "Wild Relatives" (2018) των Arsanios και Manna αντίστοιχα.

H συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα έχει ως θέμα τον ρόλο των γυναικών στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, συνομιλώντας με καλλιτέχνιδες που μέσα από την πρακτική τους διερευνούν το θέμα της βιωσιμότητας, τις συλλογικότητες γυναικών, καθώς, και τον ρόλο των κοινοτήτων, στο να φέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη για μια παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση την κλιματικής αλλαγής.

Οι εικαστικοί Marwa Arsanios και Jumana Manna, μέσα από την καλλιτεχνική τους πρακτική, εστιάζουν σε κοινότητες και στις προσπάθειές τους να αντισταθούν στις πολυεθνικές και στις εξορυκτικές πρακτικές τους, στην επιρροή των πολιτικών αναταραχών και των πολέμων στους φυσικούς πόρους και την επιστήμη, καθώς και στην διαδικασία της ανάκτησης και της αποκατάστασης της προγονικής γνώσης.

Η Arsanios θα μιλήσει για την τελευταία της έρευνα, όπου δούλεψε μαζί με κοινότητες σε διάφορες χώρες, τις οποίες συναντάμε στην τελευταία της ταινία "Microresistances", το τρίτο μέρος μιας τριλογίας ταινιών υπό τον τίτλο "Who is Afraid of Ideology", που επικεντρώνεται σε ένα μικρό χωρίο της Κολομβίας και στον συστημικό πόλεμο που καθοδηγείται από πολυεθνικές εταιρίες ενάντια σε ένα από τα πιο μικροσκοπικά και, παράλληλα, απαραίτητα κομμάτια της ζωής: τους σπόρους.

Η Manna θα μιλήσει για το πρόσφατο κείμενό της στο e-flux journal, με θέμα την συλλογή άγριας τροφής, και το επερχόμενο φιλμ της, που καταπιάνεται με το ποια φυτά καταλήγουν να οδηγούνται στην εξαφάνιση και ποια συνεχίζουν να φυτρώνουν κανονικά.

Συντονισμός Συζήτησης: Ηλιάνα Φωκιανάκη
Με τις: Marwa Arsanios και Jumana Manna

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω facebook live

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021