Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Playlist – Αφιέρωμα στον Jean-Luc Godard

Μένουμε Σπίτι - Μουσική

Playlist – Αφιέρωμα στον Jean-Luc Godard

0.0
Περιγραφή
Μια playlist αφιερωμένη στο τρομερό παιδί της Nouvelle Vague, τον Jean-Luc Godard (3 Δεκ. 1930 – 13 Σεπτ. 2022), με μουσικές που "έντυσαν" τις εμβληματικές ταινίες του.

Τελευταίος εκπρόσωπος του κινήματος που εισήγαγε μια ανατρεπτική κινηματογραφική γραφή, δεν σταμάτησε ποτέ να εξερευνά και να πειραματίζεται με τον κινηματογραφικό φακό του.

Ξεκινάει το 1950 ως κριτικός στα Cahiers du Cinéma, μέλος μιας νέας γενιάς που πρέσβευε μια "πολιτική του auteur" και σύντομα περνάει πίσω από την κάμερα με το ανατρεπτικό του ντεμπούτο À bout de souffle (1960).

Η δεκαετία του 1960 βρίσκει τον Jean-Luc Godard σε μια έκρηξη δημιουργίας με σπουδαίες ταινίες, μεταξύ των οποίων: Une femme est une femme (1961), Le Mépris (1963), Bande à part (1964), Alphaville (1965), Pierrot le Fou (1965). Οι ταινίες του, στυλιζαρισμένες και ελεύθερες, με επαναστατικό για την εποχή μοντάζ, τον εδραίωσαν ως μοναδικό εικονοκλάστη του γαλλικού κινηματογράφου.

Ακούραστος και παραγωγικότατος, συνέχισε να δημιουργεί μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ανδρέου

Ακούστε την playlist στο λογαριασμό Spotify ή στο YouTube κανάλι του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2023
art&life logo