Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online εργαστήρια "Φώτα, σκιές και χρώμα"

Μένουμε Σπίτι - Παιδί

Online εργαστήρια "Φώτα, σκιές και χρώμα"

0.0
Περιγραφή
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Artifex, η οποία διαχειρίζεται το συνολικό αρχείο του γνωστού ζωγράφου της γενιάς του ΄30 Σπύρου Βασιλείου (1903-1985), σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με την Intelearn, ψηφιακά παιχνίδια τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω και θα διατίθενται δωρεάν για το κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Artifex, www.artifex.gr από τις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Στόχος των παιχνιδιών είναι η γνωριμία τόσο με τον ζωγράφο όσο και με τον άνθρωπο Σπύρο Βασιλείου: τα χρόνια στο Γαλαξίδι, ο ερχομός στην Αθήνα, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών, η πορεία του στο θέατρο, η εποχή της ξυλογραφίας, κ.α. είναι μερικοί από τους σταθμούς του έργου του, στους οποίους γίνεται αναφορά, με αφορμή τα έργα του. Σε όλα τα παιχνίδια έχουν επιλεγεί διαφορετικά έργα ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία θεματολογίας και χρονικών περιόδων. Πέρα από την αδιαμφησβήτητη εικαστική αξία του, το έργο του Βασιλείου αναδύεται και πάλι επίκαιρο, χάρη στον αφετηριακό προβληματισμό του καλλιτέχνη, αφού οι αστικοί μετασχηματισμοί, η φύση, οι τόποι και ο άνθρωπος αποτέλεσαν για τον Σπύρο Βασιλείου μόνιμες εικαστικές αναζητήσεις. Αυτές οι σειρές έργων αποτελούν βασικό άξονα των ψηφιακών παιχνιδιών, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αναστοχασμό και διασυνδέσεις με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών για το έργο του Σπύρου Βασιλείου επιτρέπει την άρση των γεωγραφικών εμποδίων και δίνει τη δυνατότητα διάχυσης της πληροφορίας σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες.

Τα ψηφιακά παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά από 7 ετών και άνω καθώς και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά, ομαδικά αλλά και ως επιπλέον εκπαιδευτικό εργαλείο από εκπαιδευτικούς της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, αφού είναι συμβατά με τα αντίστοιχα αναλυτικά προγράμματα.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo