Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online έκθεση "Ζιζή Μακρή, η Ελλάδα της"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Online έκθεση "Ζιζή Μακρή, η Ελλάδα της"

0.0
Περιγραφή
O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με αφορμή τον εορτασμό στις 8 του Μάρτη της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, την παραγωγή – αφιέρωμα της Δημοτική Πινακοθήκης Πατρών, στη μεγάλη χαράκτρια Ζιζή Μακρή, με την μορφή της εικονικής περιήγησης στην έκθεση χαρακτικής & ζωγραφικής "Ζιζή Μακρή, η Ελλάδα της".

Το έργο της Ζιζής Μακρή επιβεβαιώνει το ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι καλλιτέχνες στην ανάδειξη του αγώνα των γυναικών για κοινωνική ισοτιμίας. Ξεχωριστό κομμάτι της εικαστικής δημιουργίας της Ζιζής Μακρή, που παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση, αποτελεί η σειρά χαρακτικών που φιλοτεχνήθηκαν στις πολύ δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού της στις φυλακές Αβέρωφ τη δεκαετία του 1960.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με αφορμή την ανάρτηση του οπτικοακουστικού υλικού επισημαίνει, ότι "με δεδομένη την επίθεση που δέχεται σήμερα η γυναίκα, την ένταση της γυναικείας ανισοτιμίας και της εκμετάλλευσης, πιστεύουμε ότι η εν λόγω έκθεση θα δώσει τα αναγκαία ερεθίσματα για σκέψη και για δράση σε όλους μας στην πάλη για ακόμη μαζικότερη και μαχητικότερη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων κι αναγκών των γυναικών, ώστε να μπει συνολικά ένα τέρμα στο σύστημα εκείνο που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την ανισοτιμία ανάμεσα στα δυο φύλα, τους πολέμους και την προσφυγιά".

Η πρόσβαση στο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει την εικονική περιήγηση στην έκθεση – αφιέρωμα στη Ζιζή Μακρή, είναι ελεύθερη για όλους, μέσα από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού, τη σελίδα του Οργανισμού στο facebook και το κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού στο youtube.

Ανακοίνωση:
Η Δημοτική Αρχή, τιμώντας τους πολύχρονους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία και την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία, θα συμμετέχει, την Τρίτη 8 Μάρτη στις 7 μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο. 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo