Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online έκθεση "Ψηφιακή Επαναcyσταση '21"

Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Online έκθεση "Ψηφιακή Επαναcyσταση '21"

0.0
Περιγραφή
Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, και αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα (VR), περιηγούμαστε ψηφιακά στις επετειακές εκθέσεις που συνδιοργάνωσαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), διαδοχικά σε Ιωάννινα, Δημητσάνα και Χίο, το 2021. 

Οι εκθέσεις, μέρος του επετειακού προγράμματος του ΕΙΜ, ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Επιλεγμένα από τις πλούσιες συλλογές του ΕΙΜ, τα αντικείμενα κάθε έκθεσης σχετίζονταν με τους πρωταγωνιστές και τα ιστορικά γεγονότα του τόπου παρουσίασης, αναδεικνύοντας έτσι την ιδιαίτερη συμβολή κάθε περιοχής στον απελευθερωτικό Αγώνα. 

1. "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ". Παρουσιάστηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (29.5.2021-31.1.2022), αναδεικνύοντας την πορεία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων προς την Επανάσταση. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν η φορεσιά της κυρα-Φροσύνης, το πορτοφόλι της κυρα-Βασιλικής, το καριοφίλι του Αλή Πασά, και η πίπα του Αθανασίου Τσακάλωφ.
Για την περιήγηση πατήστε εδώ.

2. "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ". Παρουσιάστηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (11.6.2021-10.1.2022), φωτίζοντας πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά κατά τον αιώνα πριν από το 1821. Προσωπικά αντικείμενα, όπλα, πορτρέτα και προτομές αρχιερέων, οπλαρχηγών και άλλων πρωταγωνιστών του Αγώνα, όπως ο Γρηγόριος Ε´, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα κειμήλια της έκθεσης.
Για την περιήγηση πατήστε εδώ.

3. "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ". Παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μαστίχας Χίου (4.7.2021-17.1.2022), αναδεικνύοντας τη συνεισφορά του ναυτικού στην Επανάσταση. Το ακρόπρωρο από το πλοίο της Μπουμπουλίνας (σε 3D), η νεκρική προτομή του Αδαμάντιου Κοραή, το φύλλο της Χάρτας του Ρήγα που περιλαμβάνει τη Χίο, ο σταυρός του Ανδρέα Μιαούλη, ανήκουν στα σπουδαιότερα αντικείμενα.
Για την περιήγηση πατήστε εδώ.

Έχοντας ολοκληρώσει την ψηφιακή περιήγηση, μπορείτε να "ξεφυλλίσετε" την ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική εφαρμογή "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21. Η Ιστορία σαν παραμύθι", μια πρωτότυπη αφήγηση της Ιστορίας σε πρώτο πρόσωπο. Πλούσια εικονογράφηση και βίντεο, σε συνδυασμό με ευφάνταστες δραστηριότητες που χρησιμοποιούν επιλεγμένα αντικείμενα από τις τρεις εκθέσεις, προσφέρουν την ευκαιρία να προσεγγίσετε με δημιουργικό τρόπο ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης. Η εφαρμογή απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε οικογένειες.
Για την εκπαιδευτική εφαρμογή πατήστε εδώ.


Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo