Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online έκθεση "Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Online έκθεση "Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης"

0.0
Περιγραφή
Η έκθεση "Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης" οργανώθηκε για τον εορτασμό των 95ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη σχεδίασε την έκθεση ως δείγμα εκτίμησης για την εμπιστοσύνη που έδειξε ο συνθέτης το 1997 στη νεοσύστατη τότε Βιβλιοθήκη με τη δωρεά του αρχείου του.

Δυστυχώς οι υγειονομικοί περιορισμοί όχι μόνο μετέθεσαν την ημερομηνία εγκαινίων της έκθεσης για τον Ιούνιο του 2021, αλλά κατέστησαν αδύνατη τη φυσική παρουσία του συνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως ήταν αδιάλειπτα παρών καθώς η έκθεση είναι δομημένη με τρόπο τέτοιο ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται ότι ο ίδιος ο συνθέτης του μιλάει για τη ζωή και το έργο του.

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της τον Δεκέμβριο του 2021, κρίναμε αναγκαίο να μεταφέρουμε τόσο το περιεχόμενό της όσο και το εκθεσιακό περιβάλλον σε ψηφιακή μορφή, έτσι ώστε όλοι όσοι αγάπησαν τον Μίκη Θεοδωράκη να μπορούν να θαυμάσουν τα πολύτιμα ντοκουμέντα του αρχείου του.

Είμαστε ευτυχείς που το Strecker Stiftung μοιράστηκε το όραμά μας και λειτούργησε ως αποκλειστικός χορηγός αυτής της προσπάθειας.

Στεφανία Μεράκου, μουσικολόγος
Διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη"

Βάλια Βράκα, μουσικολόγος
Υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της
Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη"

Πολλές ευχαριστίες στην εταιρεία CGWorks για την άψογη συνεργασία και υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για την πρώτη και πλέον ολοκληρωμένη έκθεση ενός ολόκληρου Γαλαξία: όλα τα χειρόγραφα, οι φωτογραφίες, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, επίσημα έγγραφα κι άλλο πολύτιμο αρχειακό υλικό από την 96χρονη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε 16 περιόδους της ζωής ενός από τους πλέον πολυδιάστατους καλλιτέχνες, ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων μουσικός, συνθέτης, πολιτικός και πρωτεργάτης της ειρήνης. Ο Θεοδωράκης ενσαρκώνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το Ελληνικό στοιχείο, ενώ ταυτόχρονα είναι και η φωνή της Ελλάδος.

Η μουσική του είναι η μουσική της χώρας του η οποία διαρκώς αναδημιουργείται μέσα από τη μεγάλη της ιστορία. Είναι ουσιαστικά ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής ιστορίας, της οποίας ήταν ζωοδότης κατά τα τελευταία εκατό χρόνια.
Δρ. Peter Hanser-Strecker
Strecker Stiftung 

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου.

Περιηγηθείτε στην Ψηφιακή Έκθεση.

Δείτε που παίζεται (1)

Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo