Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "Η Αλεξάνδρα στη Χώρα των Θαυμάτων, ΠΡΑΞΗ II: Όταν δεν ξέρεις πού πας, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν εκεί"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική έκθεση "Η Αλεξάνδρα στη Χώρα των Θαυμάτων, ΠΡΑΞΗ II: Όταν δεν ξέρεις πού πας, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν εκεί"

0.0
Περιγραφή
Ανακοίνωση: Η gallery λόγω των νέων έκτακτων μέτρων και για την ασφάλεια όλων μας, αναστέλλει την λειτουργία της από 7 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας. Η έκθεση θα συνεχίσει να παρουσιάζεται ψηφιακά.

Μέσα από το έργο καλλιτεχνών που απέχουν εκφραστικά μεταξύ τους, η έκθεση εξετάζει τους συσχετισμούς και τα όρια ανάμεσα στις διαφορετικές μορφές τέχνης, καθώς και τη δύναμη του πλαισίου να υπαγορεύει τη σχέση του θεατή με τις εικόνες. Φιγούρες, σύμβολα και γράμματα, χρώμα, κλίμακα, φόρμες και υλικά δημιουργούν μαζί άχρονους, μαγικούς τόπους όπου ποικίλες έννοιες και προθέσεις συνυπάρχουν αρμονικά. Νατουραλιστικές νεκρές φύσεις συνδιαλέγονται με street art πορτραίτα και κινητικά έργα, φυσικού μεγέθους γλυπτά ζώα, κεντητά ταμπλό και τυπογραφικές εγκαταστάσεις. Ένα πειραματικό soundtrack, ειδικά δημιουργημένο για την έκθεση από την πιανίστα Λευκή Καρποδίνη και τον συνθέτη Περικλή Λιακάκη συμπληρώνει την εμπειρία, βάζοντας στην εξίσωση ακόμη μία έκφραση τέχνης. Καλούμαστε να μπούμε σε μία ιδιότυπη χώρα των θαυμάτων με οδηγό μία επιμελητική πρόταση που καθρεφτίζει το τώρα και αναδεικνύει δουλειές καλλιτεχνών που αξίζει να γνωρίσουμε και να στηρίξουμε σήμερα

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της εικαστικής τριλογίας "Η Αλεξάνδρα στη χώρα των θαυμάτων" (2011-) μιας σειράς εκθέσεων που, με αφετηρία το βιβλίο "Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων" του Lewis Carroll, μας μυούν στην μαγική διάσταση της τέχνης.

Εκτός από τον φυσικό χώρο, η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και online 

Η έκθεση συνοδεύεται από εκτενές παράλληλο πρόγραμμα δράσεων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 
Ιάκωβος Βολκώβ, Κωνσταντίνος Βραζιώτης, Βασίλης Γεωργίου, Χρήστος Γκιώνης, Sarah Ettlinger, Itsmi, Βασίλης Καρούκ, Καλλιόπη Κουκλινού, Γιώργος Κουτσούρης, Λούλα Λεβέντη, Δημήτρης Λιόσης & Harrison Lambert, Δήμητρα Χανιώτη, Paraskevi, Κώστας Πρωτοπαπάς, Αργύρης ΣΕΡ, Mαρία Σπυράκη, The Krank, Κατερίνα Τσαλιγοπούλου, Heart Factory, Παναγιώτης Φερεντίνος, Σιμόνη Φοντάνα.

Experimental Soundtrack: Λευκή Καρποδίνη & Περικλής Λιακάκης (λ-ensemble)
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου 

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, 19:00
Online Viewing Room: Εγκαίνια Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, 19:00

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (10)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021