Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Μοριάς '21" ψηφιακή συλλογή

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις, Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

"Μοριάς '21" ψηφιακή συλλογή

0.0
Περιγραφή
Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η Google Arts & Culture ψηφιοποιούν το πρόγραμμα "ΜΟΡΙΑΣ ‘21"

200 έργα τέχνης και 5 εκθέματα για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο είναι τώρα διαθέσιμα εδώ.

Με την ευκαιρία της επετείου της Μάχης του Ναυαρίνου, που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 1827, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου γίνεται μέρος του Google Arts & Culture, της ψηφιακής πλατφόρμας της Google για τη διατήρηση και την online παρουσίαση έργων τέχνης και πολιτισμού παγκόσμιας εμβέλειας, με μια ψηφιακή συλλογή σχεδόν 200 έργων τέχνης εμπνευσμένη από το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ‘21.

ΜΟΡΙΑΣ ‘21 - Η ψηφιακή συλλογή
Το ΜΟΡΙΑΣ ‘21 συνεργάζεται τώρα με την πλατφόρμα Google Arts & Culture, ψηφιοποιώντας έως και 200 έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων δημιουργών αλλά και εκθέματα ιστορικής σημασίας που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση, ενώ αρκετά έργα θα προστεθούν κατά τους επόμενους μήνες. 

Διαδικτυακά εκθέματα:
· Θεματικές διαδρομές – Ανακαλύπτοντας την Πελοπόννησο: Έχουν επιλεγεί χαρακτηριστικές θεματικές διαδρομές από τις 21 συνολικά που προσφέρει το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ‘21. Οι διαδρομές, που μπορούν να συνδυαστούν σε εξορμήσεις 3, 5 ή 7 ημερών, αφορούν εμβληματικές πόλεις, χωριά, καστροπολιτείες και άλλα σημεία όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις στην Ανατολική και Δυτική Μάνη, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Μονεμβασιά, στο Ναύπλιο, στην Πύλο και στην Τρίπολη.

· Ιστορία – Μαρτυρίες από Κειμήλια και Ζωγραφικούς Πίνακες: Πίνακες Ελλήνων και ξένων δημιουργών που παραχωρήθηκαν από το Μουσείο Μπενάκη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού αλλά και τη Συλλογή Τέχνης της Costa Navarino εκτίθενται ψηφιακά, σε συνδυασμό με αφήγηση των γεγονότων από τους πρωταγωνιστές τους αλλά και με παράλληλη παράθεση ιστορικών μαρτυριών που μας ταξιδεύουν στις πιο σημαντικές περιοχές του Μοριά.

· Γαστρονομία - Γεύσεις της Ελληνικής Επανάστασης: Βασισμένο σε έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα βρείτε online ένα ειδικό μενού 12 πιάτων με την υπογραφή του chef Λευτέρη Λαζάρου, βασισμένο σε υλικά και συνταγές της περιόδου. Παράλληλα, ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης επιλέγει ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιού από την Πελοπόννησο που συνδυάζονται ιδανικά με κάθε συνταγή.

· Τέχνη - Τοιχογραφίες της Ελληνικής Επανάστασης: Με έμπνευση από την Ελληνική Επανάσταση και τους ήρωές της, νέοι καλλιτέχνες δημιούργησαν τοιχογραφίες που μεταμόρφωσαν το αστικό περιβάλλον επιλεγμένων πόλεων της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το ΙΓ’ Εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, υπό την επίβλεψη του Δρ. Ερατώ Χατζησάββα, που είχε την ευθύνη της ιστορικής τεκμηρίωσης και την εικαστική επιμέλεια της εικονογράφησης.

· Φύση- Τα δέντρα μιλούν: Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Olayan Group, το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ’ 21 χαρτογράφησε αιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου ως ζωντανές υπενθυμίσεις ιστορικών στιγμών της Ελληνικής Επανάστασης.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021