Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Megaron Online: Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής "Η Ποιμενική του Μπετόβεν"

Μένουμε Σπίτι - Μουσική

Megaron Online: Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής "Η Ποιμενική του Μπετόβεν"

0.0
Περιγραφή
Μία από τις διασημότερες συνθέσεις του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], τη Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, γνωστή και ως "Ποιμενική", έναν μεγαλειώδη ύμνο του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη στη δύναμη της φύσης, παρουσιάζουν οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος τους Γιώργος Πέτρου σε όργανα εποχής, την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την "Ποιμενική"
Η Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68 έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο της Βιέννης τον Δεκέμβριο του 1808. Ονομάστηκε "Ποιμενική" λόγω της βουκολικής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στο έργο, το οποίο δεν εστιάζει τόσο στα φυσικά φαινόμενα, όσο στον ίδιο τον άνθρωπο της υπαίθρου και στα συναισθήματά του απέναντι στον φυσικό κόσμο.

Ο σπουδαίος μουσουργός γράφει στο συνοδευτικό του σημείωμα για την Έκτη: "Ποιμενική Συμφωνία. Περισσότερο έκφραση συναισθημάτων για τη ζωή κοντά στη φύση παρά απεικόνιση της φύσης". Ωστόσο, ο ακροατής ανιχνεύει σε αυτή την εξαιρετικά δημοφιλή σύνθεση του Beethoven στοιχεία "προγραμματικής" μουσικής, όπως κελαηδίσματα πουλιών στο δεύτερο μέρος –με το φλάουτο να μιμείται το αηδόνι, το όμποε το ορτύκι και το κλαρινέτο τον κούκο–, αλλά και βροχή, κεραυνούς και αστραπές στο τέταρτο μέρος.

Η συναυλία θα μεταδοθεί σε δωρεάν streaming στο πλαίσιο Megaron Online από το site, το Facebook και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες 2 μήνες μετά την προβολή της.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

28 Μαΐου 2021 - 28 Ιουλίου 2021

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021