Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Megaron Online: Βασίλης Βαρβαρέσος - Αλεξία Μουζά "Ρεσιτάλ για δύο πιάνα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Megaron Online: Βασίλης Βαρβαρέσος - Αλεξία Μουζά "Ρεσιτάλ για δύο πιάνα"

0.0
Περιγραφή
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει το 2021 με ένα ρεσιτάλ για δύο πιάνα και τους διεθνώς καταξιωμένους σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσο και Αλεξία Μουζά, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη των νέων κύκλων Τετάρτη με το Μέγαρο καιΈλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. 

Οι δύο διακεκριμένοι πιανίστες δίνουν ραντεβού με τους φίλους του Μεγάρου, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, για να προσφέρουν ένα ρεσιτάλ για δύο πιάνα με έργα Brahms [Μπραμς], Rachmaninoff [Ραχμάνινοφ] και Gershwin / Grainger [Γκέρσουιν/Γκρέιντζερ] σε δωρεάν live streaming.

Ο Βασίλης Βαρβαρέσος και η Αλεξία Μουζά, πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες με διακρίσεις και βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αρχίσουν το πρόγραμμά τους με τις Παραλλαγές σε ένα θέμα του Joseph Haydn [Χάυντν], έργο 56b του Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς]. 

To δεύτερο έργο της βραδιάς, η Σουίτα αρ. 2 για δύο πιάνα, έργο 17 του Sergei Rachmaninoff [Σεργκέι Ραχμάνινοφ] γράφτηκε στην Ιταλία τους πρώτους μήνες του 1901 και αποτέλεσε για τον μεγάλο Ρώσο μουσουργό και δεξιοτέχνη ένα έργο-ορόσημο που τον επανέφερε, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο, στον δρόμο της δημιουργικότητας.

Για τον επίλογο του ρεσιτάλ τους στο Μέγαρο, ο Βασίλης Βαρβαρέσος και η Αλεξία Μουζά επέλεξαν το έργο Πόργκυ και Μπες, Φαντασία για δύο πιάνα (1951) του αυστραλού συνθέτη, ενορχηστρωτή και πιανίστα Percy Grainger [Πέρσυ Γκρέιντζερ], η οποία βασίζεται στην ομώνυμη διάσημη όπερα με τα έντονα τζαζ στοιχεία του George Gershwin [Τζωρτζ Γκέρσουιν] και συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο μελωδίες που αγαπήθηκαν από το κοινό σε κάθε γωνιά της Γης, όπως για παράδειγμα το "Summertime".

Live Streaming εδώ.
Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15/1/2021, 20:30.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021