Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: "Sequenza for two violins (in distance)" του Σίμου Παπάνα

Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: "Sequenza for two violins (in distance)" του Σίμου Παπάνα

0.0
Περιγραφή
"Sequenza for two violins (in distance)" του Σίμου Παπάνα
Με τους Σίμο Παπάνα και Αντώνη Σουσάμογλου. Ένα μουσικό βίντεο για την τέχνη στον καιρό της καραντίνας.

Χιλιάδες προβολές μέσα σε δύο εβδομάδες μετρά ήδη το μουσικό βίντεο του ΟΜΜΘ με τον Σίμο Παπάνα και τον Αντώνη Σουσάμογλου να παίζουν έργα του Μπέλα Μπάρτοκ στη στέγη των δύο κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Τώρα οι δύο εξάρχοντες βιολιστές της ΚΟΘ, κορυφαίοι μουσικοί στο είδος τους, πρωταγωνιστούν σε άλλο ένα βίντεο, γυρισμένο στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου, και "μένοντας ασφαλείς αλλά και ενεργοί" μας χαρίζουν μοναδικές μουσικές συγκινήσεις. 

Οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύουν το "Sequenza for two violins (in distance)" του Σίμου Παπάνα, ένα έργο που, όπως μαρτυρά ο τίτλος του, δημιουργήθηκε με έμπνευση ακριβώς τις συνθήκες της καραντίνας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Καθώς η τέχνη είναι τις περισσότερες φορές συλλογική υπόθεση, οι μουσικοί -που συνήθως παίζουν μαζί, σε μεγάλα ή μικρά σύνολα- βρέθηκαν σε μια κατάσταση να μην μπορούν να καλύψουν καν την ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση. Η ιδέα του συνθέτη, λοιπόν, ήταν να γράψει κάτι που θα μπορούσαν να παίξουν δύο μουσικοί εξ αποστάσεως. Και το έργο του, με την εσωστρέφεια και την εσωτερικότητά του, αποτυπώνει όλον αυτό τον προβληματισμό και τη μοναξιά του καλλιτέχνη. 

Το βίντεο, μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, θα αναρτηθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 στις 19:00 στο κανάλι του ΜΜΘ στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο μόνιμα. 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020