Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

''Λιονέλλα'' του Σπυρίδωνα-Φιλίσκου Σαμάρα σε Online Προβολή

Μένουμε Σπίτι - Θέατρο, Μένουμε Σπίτι - Μουσική

''Λιονέλλα'' του Σπυρίδωνα-Φιλίσκου Σαμάρα σε Online Προβολή

0.0
Περιγραφή
Σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του καναλιού, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" συνεχίζει να δημοσιεύει δωρεάν για το κοινό στο YouTube "Olympia City Music Theatre" μερικές από τις σημαντικότερες παραγωγές που έχει παρουσιάσει στο εμβληματικό κτίριο της Ακαδημίας.

Σειρά έχει η Λιονέλλα του Σπυρίδωνα Σαμάρα, μία όπερα σε τρεις πράξεις που παρουσιάστηκε σε συναυλιακή μορφή στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" στις 6 Μαΐου 2023.

O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου, Ολιβιέ Ντεκότ αναφέρει πως: "Η μεγάλη επισκεψιμότητα στο κανάλι του Θεάτρου Ολύμπια στο YouTube δικαιώνει την επιλογή μας να παρουσιάσουμε δωρεάν στο κοινό τις εμβληματικές παραγωγές από το ρεπερτόριό μας. Ενόψει της νέας σεζόν καλώ τον κόσμο που μας επιλέγει διαδικτυακά να έρθει και στο θέατρο και να παρακολουθήσει από κοντά τις σημαντικές παραστάσεις που θα φιλοξενήσουμε για ακόμα μία χρονιά.

Η μουσικολογική σκαπάνη του Βύρωνα Φιδετζή φέρνει στο φως άλλο ένα σπουδαίο έργο της ελληνικής μουσικής. Γραμμένη στα τέλη περίπου της πρώτης και εκρηκτικής συνθετικής περιόδου του Κερκυραίου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα, η "Λιονέλλα" παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1891 στην Σκάλα του Μιλάνο. Μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα δεν υπήρχε καμία πρόσβαση στο συγκεκριμένο έργο, με εξαίρεση τη μικρή "Ουγγρική Ραψωδία". Τη νέα ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Βύρων Φιδετζής το 2021, με βάση το σπαρτίτo της "Λιονέλλα", το οποίο μοιάζει να είναι το μόνο που διεσώθη στο πέρασμα των χρόνων.

Η όπερα αναφέρεται στο πάθος του Ούγγρου ευγενή και αξιωματικού του στρατού, Αντόρ, για τον τζόγο. Αυτό το πάθος κερδίζει ακόμα και τον έρωτά του για τη Λιονέλλα, μια νεαρή, όμορφη τσιγγάνα, που λόγω της μεγάλης της αγάπης για τον Αντόρ απαρνήθηκε την οικογένειά της και τη φυλή της.

Η μαγνητοσκόπηση έγινε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας στις 6 Μαΐου 2023.

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση / Νέα ενορχήστρωση: Βύρων Φιδετζής
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Βεζύρογλου
Ψηφιακή καταγραφή μουσικού κειμένου: Λουίζα Αντύπα

Διανομή:
Λιονέλλα: Άννα Στυλιανάκη
Αντόρ: Δημήτρης Πακσόγλου
Έρικ: Χρήστος Κεχρής
Ελίας / Μαύρη μάσκα: Χάρης Ανδριανός
Βάικ: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Ο κάπελας: Αντώνης Δήμου
Κορυφαία: Ιωάννα Βρακατσέλη

Δείτε στο You tube channel.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Δωρεάν διάθεση μέσω youtube.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo