Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον" - 2ος κύκλος

Μένουμε Σπίτι - Παιδί

"Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον" - 2ος κύκλος

0.0
Περιγραφή
Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζει την Οnline Λέσχη Ανάγνωσης, με τον 2ο κύκλο να ξεκινά την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Τρέχουσα Θεματική ενότητα - άξονας των συναντήσεων: Μαθηματική Λογοτεχνία

Η φιλοσοφία της πρωτότυπης Λέσχης Ανάγνωσης που η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργάνωνε στους χώρους της για έξι συνεχείς χρονιές στο παρελθόν, μεταφέρθηκε από τα τέλη του 2020 εξ’ ολοκλήρου στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξάπλωσης του COVID-19.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre), το οποίο αποτελεί μία στρατηγική ανάγνωσης και ξεκίνησε ως ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Στην πορεία της εξέλιξής του, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες θεματικές περιοχές. Ιδιαιτέρως σε εφαρμογές που αξιοποιούν σενάρια με επιστημονικό περιεχόμενο, έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση της κατανόησης επιστημονικών εννοιών.

Σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Πιο συγκεκριμένα, έρχονται σε επαφή με αποσπάσματα επιλεγμένων βιβλίων μαθηματικής λογοτεχνίας, ολοκληρώνουν δραστηριότητες σχετικά με το περιεχόμενο των αποσπασμάτων, ζωντανεύουν τους ήρωες με τη φωνή τους και ολοκληρώνουν, πάντα σε συνεργασία, μαθηματικές προκλήσεις οι οποίες θα καλλιεργήσουν τη μαθηματική τους σκέψη και θα τους αποκαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά των Μαθηματικών.

Κάθε κύκλος του προγράμματος περιλαμβάνει συνολικά έξι συναντήσεις, δύο συναντήσεις για το κάθε επιλεγμένο βιβλίο, μέσω του προγράμματος Teams.

Επιλεγμένα βιβλία: Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα (Δημήτρης Παναγάκος), Φαντασία και Μαθηματικά (Ιωάννης Σταμέλος), Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα (Λέλα Στρούτση).

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Τετάρτη 17:30
Πέμπτη 17:30

24 Νοεμβρίου 2021 - 30 Δεκεμβρίου 2021

Εισιτήρια

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, η κράτηση θέσης όμως είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης και η αποστολή της στο [email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021