Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Κινηματογραφικός κύκλος "Επικράτεια γυναικών. Οι πρωτοπόρες"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Κινηματογραφικός κύκλος "Επικράτεια γυναικών. Οι πρωτοπόρες"

0.0
Περιγραφή
Τον Μάρτιο, μήνα που εορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τον κινηματογραφικό κύκλο online "Επικράτεια γυναικών. Οι πρωτοπόρες" που είναι αφιερωμένος στις πρώτες Ισπανίδες σκηνοθέτιδες κινηματογράφου, πέντε γυναίκες που γύρισαν τις ταινίες τους με τιμιότητα και αυταπάρνηση, παρά το γεγονός ότι η εποχή ήταν εναντίον τους. 

Η "Επικράτεια γυναικών" είναι, από το 2010, ένας σταθερός κινηματογραφικός κύκλος του Ινστιτούτου Θερβάντες, αφιερωμένος στην γυναικεία καλλιτεχνική δημιουργία και, συνήθως, περιλαμβάνει πρόσφατες ταινίες που αποτελούν δείγμα της κινηματογραφικής παραγωγής γυναικών σκηνοθετών. Φέτος, για πρώτη φορά, ο κύκλο αυτός επικεντρώνεται σε γυναίκες που έκαναν το σκηνοθετικό τους ντεμπούτο στον κινηματογράφο στις δεκαετίες του 50 και του 60 και γι’ αυτό θεωρούνται πρωτοπόρες στην ιστορία του ισπανικού κινηματογράφου. Οι πέντε ταινίες αυτού του κύκλου δεν δείχνουν μόνο την δουλειά και την αισθητική πρόταση των πρωτοπόρων γυναικών, τα ονόματα των οποίων ερχόμαστε να θυμηθούμε. Κάθε ταινία αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα απεικόνιση και μια πολύ ιδιαίτερη ματιά στην Ισπανία της εποχής. Αυτό προσδίδει σε τούτον τον κινηματογραφικό κύκλο ένα επιπλέον ενδιαφέρον: μια εξαιρετική ιστορική αναδρομή από το 1953 ως το 1981. Το 2021, που το Ινστιτούτο Θερβάντες γιορτάζει τα 30 του χρόνια, ο κινηματογραφικός κύκλος "Επικράτεια γυναικών. Οι πρωτοπόρες" είναι η καλύτερη δυνατή παρουσίαση του ταλέντου πέντε γενναίων κινηματογραφιστριών που γύρισαν τις ταινίες τους με τιμιότητα και αυταπάρνηση, παρά το γεγονός ότι η εποχή στεκόταν απέναντί τους.

Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 22.00 ώρα Ελλάδος της πρώτης ημερομηνίας που αναφέρεται στην κάθε μία. (Υπότιτλοι προς επιλογή: ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και βουλγάρικα.)

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021