Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά" στη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά" στη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

0.0
Περιγραφή
Διαθέσιμο από τις 17 Μαρτίου στο tv.nationalopera.gr.

Η μεγάλη πρεμιέρα του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός", πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2020 στην Ρωμαϊκή Αγορά. Στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο στη σκιά της Ακρόπολης, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε ένα ρεσιτάλ με την κορυφαία μεσόφωνο της εποχής μας Ανίτα Ρατσβελισβίλι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της ΕΛΣ. Η συναυλία αυτή, σηματοδοτεί από τη μια την επανεκκίνηση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ενώ παράλληλα, μέσω αυτής, το ΥΠΠΟΑ και η ΕΛΣ τίμησαν τους επικεφαλής των υγειονομικών μονάδων και κρατικών δομών, οι οποίοι με την ακούραστη εργασία και την αφοσίωσή τους κατάφεραν να κάνουν τη χώρα μας ένα θετικό παράδειγμα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθέτησε το καλοκαίρι του 2020 το πρόγραμμα Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό. Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξένησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Δεκατρείς καλλιτεχνικοί οργανισμοί συμμετείχαν στο πρόγραμμα Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός με εκδηλώσεις που παρουσιάζουν όλο το εύρος του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη να έρθει στην Αθήνα και να δώσει αφιλοκερδώς μια συναυλία που θα στείλει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα για την επανεκκίνηση της τέχνης στην Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διηύθυνε -επίσης αφιλοκερδώς- ο Λουκάς Καρυτινός και το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς.

Συντελεστές – Διανομή
Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Ερμηνεύει: Ανίτα Ρατσβελισβίλι

Με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Εισιτήριο: 5€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo