Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"hardly virtual" Ψηφιακό παιχνίδι χορογραφιών

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"hardly virtual" Ψηφιακό παιχνίδι χορογραφιών

0.0
Περιγραφή
Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό παιχνίδι χορογραφιών, το hardly virtual, είναι έτοιμο να υποδεχτεί κάθε ενδιαφερόμενο/η στον σύνδεσμο hardlyvirtual.dance, όπου η χορογραφία και ο χορός συναντούν τον προγραμματισμό, την επεξεργασία βίντεο και τη σύνθεση ήχου.

To hardly virtual είναι μια απόπειρα πειραματισμού ψηφιοποίησης στοιχείων της χορογραφικής διαδικασίας, όχι όμως της ίδιας της χορευτικής πράξης. Η χορογραφία ως διαδικασία, δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει σχεδιασμό, επινόηση και σύνθεση. To hardly virtual βασίζεται στα τρία αυτά στοιχεία της χορογραφικής εξίσωσης, που μπορούν να εξασκηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία χορευτών/τριών και κοινού. To hardly virtual διαθέτει δύο διαδραστικές εφαρμογές: η πρώτη προτείνει στον/ην χρήστη/τρια να συνθέσει έναν κατάλογο κινήσεων, και η δεύτερη να δημιουργήσει τις δικές του/ης κινήσεις χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραμέτρους με το σύστημα. Ο εν λόγω κατάλογος αντλείται από το έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου "Hardly the same: a dance guide to mess up body & mind" και προτείνεται ως σημείο εκκίνησης για τον/ην ψηφιακό/ή παίκτη/ρια.

Η ιστοσελίδα hardly virtual εκθέτει το ζήτημα των αυθαίρετων επιλογών που καθορίζουν μία σύνθεση, καθώς και την αμφισημία στην ερμηνεία λεκτικών οδηγιών, που συναντώνται σε χορογραφικές πρακτικές. Ως ένα λιτό και εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον θέτει, τέλος, ως στόχο τη δημιουργία ενός αποθέματος από μοναδικές κινήσεις που προκύπτουν από την αντίληψη και τη δημιουργικότητα του/της εκάστοτε συμμετέχοντα/ουσας.

Ιδέα-Σύλληψη: Δημήτρης Μυτιληναίος
Χορευτές/ιες: Νεφέλη Αστερίου, Δημήτρης Μυτιληναίος
Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης
Video: Suku/Μαρίνα Σκουτέλα
Προγραμματισμός και σχεδιασμός ιστοσελίδας: Γιάννης Κρανιδιώτης
Φωτισμός: Απόστολος Στράντζαλης
Εκτέλεση παραγωγής: htmylh

Το hardly virtual επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού στο πλαίσιο της πρόσκλησης για παραγωγή έργων ψηφιακού πολιτισμού 2020.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo