Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου" - Απρίλιος 2021

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου" - Απρίλιος 2021

0.0
Περιγραφή
Οι ιστορίες ηρώων και μύθων έχουν απασχολήσει τους ανθρώπους από το ξεκίνημα της καταγεγραμμένης ιστορίας. Οι ήρωες που επιλέγουμε, μέσα από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν (θάρρος, καλοσύνη, τιμή, δικαιοσύνη, επιμονή, γενναιότητα κ.α.) ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ιδανικά μας. Αντλώντας έμπνευση από τα παραμύθια, την ποίηση και λογοτεχνικά κείμενα θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε, να δημιουργήσουμε και να αποδώσουμε, μέσω της γλυπτικής, τους δικούς μας φανταστικούς Ήρωες.

Ποιος ήρωας κρύβεται μέσα στις λέξεις; Πώς θα ήταν να έβαζα εγώ έναν ήρωα σε ένα κείμενο που δεν έχει;

Η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει τον κόσμο και τον εαυτό του τον ωθούσε πάντα να παρατηρεί, να σκέφτεται και να κινείται. Έτσι, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία συναντάμε τον ήρωα που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Με αυτή τη διαρκή κίνηση, με το ταξίδι και την περιπλάνηση του ανθρώπου θα ασχοληθούμε το μήνα Απρίλιο. Με όχημά μας την ποίηση και οδηγούς μας μεγάλους ποιητές θα προσπαθήσουμε να περιηγηθούμε στον κόσμο. Σε στεριά, αέρα και θάλασσα, με ένα ποδήλατο ή ένα καράβι, σαν χαρταετοί ή σαν θάλασσα όπως μας λένε οι στίχοι -καθώς τους διαβάζουμε ή τους ακούμε μελοποιημένους- θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή, την περιπέτεια, την αλλαγή, τη ζωή. Και μέσα από την περιήγησή μας θα αναζητήσουμε τρόπους για να αποδώσουμε σε γλυπτό την αιώνια αυτή κίνηση του ανθρώπου, που συνιστά τελικά την ίδια τη ζωή.

Με αφορμή αυτά τα πρότυπα και με τη χρήση διαφορετικών υλικών κάθε φορά, θα επιχειρήσουμε να αποδώσουμε γλυπτικά τις δικές μας ηρωικές μορφές και φόρμες. Θα ακολουθήσουμε τεχνικές όπως το σκάλισμα σε εύπλαστο συμπαγές υλικό, το collage και το assemblage, κ.α. Έτσι, μέσω αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, θα εκφράσουμε τη δική μας οπτική ματιά στο πώς ερμηνεύουμε και φανταζόμαστε τις λέξεις να παίρνουν μορφή και τις μορφές να παίρνουν σχήμα και να δημιουργούν ένα τρισδιάστατο νέο αφήγημα, μία γλυπτική κατασκευή.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασίλης Γεροδήμος, Εικαστικός
Δημιουργική Υποστήριξη: Άρτεμις Μάνου, Θεατροπαιδαγωγός – Φιλόλογος
Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μέσω Zoom

Κυριακή 11/04
12.00-13.30

Για παιδιά 7-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021