Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Εικαστικό Κέντημα "Σπουδαίες προσωπικότητες" - Απρίλιος 2021

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εικαστικό Κέντημα "Σπουδαίες προσωπικότητες" - Απρίλιος 2021

0.0
Περιγραφή
Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το έτος 2021, ορόσημο για την Ελλάδα, εμπνέεται από ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία μας.

Θα κεντήσουμε προσωπικότητες από τους τομείς της επιστήμης, της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών. Ξεκινώντας από τα υλικά αλλά και τη βασική προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να κεντήσει, θα προχωρήσουμε στην εκμάθηση βασικών τεχνικών κεντήματος που θα χρησιμεύσουν στην ολοκλήρωση του εργοχείρου. Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχων να μυηθεί στο δημιουργικό κόσμο του κεντήματος και να ολοκληρώσει το δικό του κέντημα με μια ιστορική φιγούρα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κεντήσουν κάτι νέο.

Στο εργαστήριο του Απριλίου θα τιμήσουμε τη Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον, Αμερικανίδα θαλάσσια βιολόγο, περιβαλλοντολόγο και συγγραφέα. Θεωρείται ότι πυροδότησε την ανάπτυξη του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος μέσα από τα βιβλία της, με σημαντικότερο τη Σιωπηλή Άνοιξη, καθώς ήταν από τα πρώτα που επεσήμαναν τους κινδύνους της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αικατερίνη και Νικολέττα Χριστοπούλου/50 Stitches of Greece
Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μέσω Zoom

Τετάρτη 14/04
19.00-20.30

Για ενήλικες
Έως 35 συμμετοχές

Προτεινόμενα υλικά.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021