Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Εγγραφές στα εργαστήρια "Earth Speakr" από το Ινστιτούτο Γκαίτε

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εγγραφές στα εργαστήρια "Earth Speakr" από το Ινστιτούτο Γκαίτε

0.0
Περιγραφή
Το Earth Speakr είναι ένα νέο διαδραστικό έργο τέχνης του Ισλανδού-Δανού καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 και προσκαλεί παιδιά και νέους να υπερασπιστούν τον πλανήτη και τους μεγάλους και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ν' ακούσουν τα όσα έχουν να πουν.

Εργαστήρια:
Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει δυο εργαστήρια Earth Speakr στα οποία θα δημιουργηθούν μηνύματα από τους συμμετέχοντες σχετικά με τη κλιματική κρίση και το μέλλον του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογής Earth Speakr για να σχεδιάσουν ένα τρισδιάστατο πρόσωπο, στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εκφράσεις τους και κινήσεις τους. Μπορούν, στη συνέχεια, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να εναποθέσουν το πρόσωπο στο περιβάλλον τους, πάνω σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή σε ένα λουλούδι, για να δώσουν την εντύπωση ότι αυτό μιλά. Με αυτόν τον τρόπο δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του άμεσου περιβάλλοντός τους αλλά και όλου του κόσμου.

Σε μια δεύτερη φάση οι νέοι θα παρουσιάσουν τα μηνύματά τους σε μια συνάντηση "στρογγυλής τραπέζης". Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι εκπρόσωποι του πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας.

Στόχος του προτζεκτ είναι να επιτρέπει σε παιδιά και νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του πλανήτη και του μέλλοντος. Για αυτόν το λόγο σε όλη την Ευρώπη τα μηνύματα δημιουργούνται στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων. 

Τα εργαστήρια απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών
Τόσο τα εργαστήρια όσο και η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Προθεσμία δήλωσης: 20/10/2020
Εργαστήρια: 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου 2020 (διάρκεια: περίπου 1,5 ώρες το καθένα)
Εκδήλωση λήξης: 14 Νοεμβρίου 2020  

Δήλωση συμμετοχής εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020