Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: "Το μέλλον των μουσείων: αναστοχασμός και επανεκκίνηση"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις, Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: "Το μέλλον των μουσείων: αναστοχασμός και επανεκκίνηση"

0.0
Περιγραφή
Στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, ξεναγεί το κοινό στην έκθεση "Η Γυναίκα στην Επανάσταση του 1821 l Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη", αναλύει το κίνημα του Φιλελληνισμού και φωτίζει τους διαφορετικούς ρόλους της γυναίκας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όλα αυτά μέσα από ένα νέο πρίσμα, αυτό της διαδικτυακής ξενάγησης.

Η κρίση που δημιούργησε η πανδημία έθεσε νέους σκοπέλους στην επικοινωνία του Μουσείου με το κοινό, οι οποίοι, όμως, αντιμετωπίστηκαν σαν προκλήσεις και γέννησαν νέους διαύλους επικοινωνίας. Η διαδικτυακή ξενάγηση έρχεται στο κοινό μέσω των social media και, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την προσωπική επαφή του θεατή με το έργο τέχνης, δεν παύει να αποτελεί μια λύση.

Έστω και μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό, η Ημέρα των Μουσείων αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για να έρθει το Μουσείο κοντά στον θεατή, ο οποίος τόσα χρόνια, έμπρακτα τον στήριξε. Πάντα με την ελπίδα ότι σύντομα τα Μουσεία θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους για όλους.

Η ξενάγηση θα προβληθεί δωρεάν μέσω facebook live streaming (@thf.gr).

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021