Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακή προβολή της ταινίας "Μα τι συμβαίνει στο αμπάρι;"

Μένουμε Σπίτι - Σινεμά

Διαδικτυακή προβολή της ταινίας "Μα τι συμβαίνει στο αμπάρι;"

0.0
Περιγραφή
Περαιάς 1994
Στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Ιόνιον ο Γιάννης Κουνέλλης κάνει την έκθεση που θα τον φέρει πίσω στην γενέτειρά του, στον Πειραιά. Εκείνη η στιγμή αποτέλεσε έναν ξεχωριστό σταθμό στην καλλιτεχνική του πορεία.

Περαιάς 2020
Τίποτα δεν είναι όπως ήταν. Η θάλασσα μολύνεται, τα καΐκια καταστρέφονται, οι μυρωδιές αλλάζουν. Τα παλιά αντικείμενα εξαφανίζονται, η οικολογική ρύπανση γιγαντώνεται, η τεράστια ενέργεια που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ανθρώπων κάνουν μια λάμπα πετρελαίου να φαίνεται μακρύ παρελθόν. Η Απουσία όσων φεύγουν, πραγμάτων και ανθρώπων… Μένει όμως το μήνυμα του Γιάννη Κουνέλλη:
Η πέτρα, το κάρβουνο το σίδερο, τα παλτά, ο καφές, η λάμπα έχουν ένα μακρύ παρελθόν. Εγώ, χρησιμοποιώντας τα σήμερα, εξασφαλίζω στο μέλλον ένα παρελθόν!

Με σημείο αφήγησης το έργο του Γιάννη Κουνέλλη το οποίο έγινε στο φορτηγό πλοίο Ιόνιον το 1994 στον Πειραιά, τη γενέτειρα του μεγάλου δημιουργού, το PCAI σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, παρουσιάζουν το φιλμ "Μα τι συμβαίνει στο αμπάρι;" ως αποτέλεσμα των ομότιτλων εργαστηρίων που έλαβαν χώρα στο θέατρο. Το σχεδιασμό και την επιμέλεια του φιλμ και των εργαστηρίων αυτών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020, υπογράφει η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου ενώ ο εικαστικός Μάκης Φάρος είναι υπεύθυνος για την κινηματογράφιση και το μοντάζ. Πήραν μέρος οι μαθητές τoυ ΣΤ2 από το 2ο δημοτικό Πειραιά και των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του 21ου δημοτικού Πειραιά.

Από τις 6 Απριλίου, στις 11μμ, το φιλμ θα προβάλλεται δωρεάν στο κανάλι του PCAI με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021