Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακή προβολή της παράστασης "Antigoniproject" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διαδικτυακή προβολή της παράστασης "Antigoniproject" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

0.0
Περιγραφή
Στην ιστοσελίδα www.doepap.gr, αλλά και στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο YouTube θα είναι διαθέσιμη η νέα παραγωγή "Antigoniproject" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Εύης Δημητροπούλου. 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, εγκαινιάζει με τη συγκεκριμένη παράσταση, μία σειρά δράσεων μέσα από τις διαδικτυακές του πλατφόρμες.

Μερικά στοιχεία για την παράσταση:
"To 2020 ένας θανατηφόρος ιός, o Covid 19 κτυπά την ανθρωπότητα και έως ότου να βρεθεί το εμβόλιο απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους. Οι άνθρωποι φορούν υποχρεωτικά μάσκες στην εργασία και στις συναθροίσεις τους. Στην Ελλάδα της εποχής της καραντίνας πολλοί νέοι κλεισμένοι στα σπίτια τους μοιράζονται την επικοινωνία γύρω από ένα τραπέζι αλλά και με chat rooms μέσω internet. Ζούνε ταυτόχρονα μέσα στο σπίτι τους αλλά και έξω από αυτό. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που η ιδιωτική ζωή αποκτά διαστάσεις δημόσιου βίου και το αντίστροφο, αναζητούν τρόπους να εκφράσουν αυτό που συμβαίνει. Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι τέσσερις "έγκλειστοι" της παράστασης και με αφορμή τον λόγο της Αντιγόνης του Σοφοκλή αντλούν λέξεις, σκέψεις και αισθήματα, θέτουν ερωτήματα και αναρωτιούνται γύρω από αρχαίες αλήθειες και νέες πραγματικότητες. Ζητήματα κοινωνικά όπως η οικολογική επίγνωση, η έμφυλη βία αλλά και προσωπικά όμως η μοναξιά συνομιλούν με το έργο του Σοφοκλή. Παράλληλα, δημοτικά τραγούδια που αντλούν τις ρίζες από τον αρχαίο διθύραμβο συνδιαλέγονται με την ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Το Antigone Project είναι μια σύγχρονη πρόταση διαλόγου με το αρχαίο δράμα και την παράδοση, μέσα σε μια εποχή που όλοι θα θυμόμαστε."

Η τραγωδία του Σοφοκλή έχει χαρακτήρα αιώνιας επικαιρότητας. Η Αντιγόνη είναι σύγχρονη όσο ποτέ γιατί δραματοποιεί τη ρήξη ανάμεσα στην ιδιωτική συνείδηση και το δημόσιο συμφέρον. Θα επικρατήσουν οι νόμοι και η πειθαρχία ή θα υπερισχύσει το βαθύτερο δίκαιο της φύσης του ανθρώπου; Το ατομικό πνεύμα ή η συλλογική ανάγκη; Οι συνθήκες αλλάζουν όμως το ερώτημα επανέρχεται επίκαιρο.

Συντελεστές: 
Η σκηνοθεσία ανήκει στην Εύη Δημητροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια στον Αλέξανδρο Ψυχούλη, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Ηλίας Χατζόγλου και η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα. 
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Κοτσαρίνης, Ευσταθία Μπατσή - Συνοδή, Ασημίνα-Νιόβη Κωστοπούλου, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης. 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου: Γρηγόρης Γαλάτης.  

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021