Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Διαδικτυακή Ημερίδα "Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διαδικτυακή Ημερίδα "Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία"

0.0
Περιγραφή
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεπής στις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες και δράσεις, διοργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα "Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία" την Τρίτη 20 Απριλίου, 2021. Στόχος της εκδήλωσης είναι να εκκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας, και να εξετάσει τη διερεύνηση προτάσεων και λύσεων προκειμένου η ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο γνώσης, που θα αποτελέσει τη βάση της νέας επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ., με την κεντρική ομιλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Λεωνίδας Κόσκος. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, θα μιλήσει στη θεματική ενότητα "Η Μάθηση της Μάθησης" για τους νέους στόχους της εκπαίδευσης και κατά πόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να συνδέσουν τους σπουδαστές με τις νέες αγορές εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του frm MO, Toyota Motor Corporation, EVP & COO Toyota Motor Europe και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Τάκη Αθανασόπουλου.

Στη θεματική συζήτηση "Επανεκπαίδευση και Απόκτηση νέων ικανοτήτων" θα συμμετέχουν ο Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Γενική Διευθύντρια Marketing ΝΑ Ευρώπης της Google, Μαρία Φουντά, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης, ενώ στην επόμενη ενότητα "Βελτίωση Ικανοτήτων: Αντιστρέφοντας τον Κύκλο της Επαναλαμβανόμενης Εργασίας" ο Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης θα αναλύσουν τον ορισμό της επίκαιρης τάσης του Upskilling.

O Αριστοτέλης Βαβουγυιός, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας θα συζητήσουν για τις "Δεξιότητες και Επαγγελματικά Προσόντα", ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη θεματική ενότητα "Κοινωνικές Δεξιότητες: Εύκολες ή Περίπλοκες;" με τη Λήδα Σγουράκη, Regional Manager της Randstad Hellas και τη Σοφία Πρωτόπαππα, Διευθύντρια Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας του Hellenic American College.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι με εγγραφή στο link εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021