Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Boyd Webb ατομική έκθεση

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
φωτογραφία (Εκθέσεις)

Boyd Webb ατομική έκθεση

0.0
Περιγραφή
Η Bernier Eliades Gallery παρουσιάζει ψηφιακά την έκθεση του Boyd Webb.

Ο Boyd Webb γεννήθηκε στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας το 1947. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Canterbury στη Νέα Ζηλανδία και στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Από το 1972 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Επηρεασμένος από τις υποδείξεις της Εννοιακής και Μετα-Μινιμαλιστικής Τέχνης της δεκαετίας του 1970, ο Boyd Webb δημιουργεί αρχικά εγκαταστάσεις, γλυπτά και κινηματογραφικά έργα για να εστιάσει τελικά στην φωτογραφία, που από πολύ νωρίς καταλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην δουλειά του. Πρωτοπόρος στην διερεύνηση της φωτογραφίας ως εκφραστικού μέσου, το έργο του επιδεικνύει την συνεχή ενασχόλησή του με την διαλεκτική της όρασης και της γνώσης.

Φωτογραφίζοντας πρώτα "πραγματικούς" χώρους και συμβάντα, η ρεαλιστικότητα ωστόσο των οποίων υποθάλπεται μέσω παράλογων αντιπαραθέσεων και ασύνδετων τίτλων και κειμένων, ο Boyd Webb, ήδη από την δεκαετία του ’80, ασχολείται αποκλειστικά πια, με την φωτογράφηση "στημένων" θεμάτων. Εμπνεόμενος από την επιστήμη, κατασκευάζει ο ίδιος τεχνητούς κόσμους με μακροκοσμικές και μικροκοσμικές προεκτάσεις. Με αξιοσημείωτη οικονομία μέσων δημιουργεί "θεατρικά σκηνικά" μέσα στα οποία οι συχνά απομονωμένοι χαρακτήρες του αγωνίζονται να προσπελάσουν τα εμπόδια που τους θέτει ο καλλιτέχνης.

Δείτε την ψηφιακή έκθεση εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

4 Φεβρουαρίου 2021 - 13 Μαρτίου 2021

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021