Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΜΥΚΟΝΟΣ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "The Palace at 4 a.m."

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Ομαδική έκθεση "The Palace at 4 a.m."

0.0
Περιγραφή
Η έκθεση σύγχρονης τέχνης εμπνέεται από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μυκόνου και δανείζεται τον τίτλο της από ένα εικονικό γλυπτό του μεγάλου μοντερνιστή Alberto Giacometti. Το έργο "The Palace at 4 a.m." είναι μια μικρή γλυπτική σύνθεση από ξύλο, την οποία ο καλλιτέχνης δημιούργησε το 1932· θυμίζει θεατρική σκηνή και περιλαμβάνει τη δραματική συνάντηση μιας γυναίκας, ενός πουλιού και μιας σπονδυλικής στήλης. Η έκθεση αντλεί έμπνευση από το παράξενο δράμα του αριστουργήματος του Giacometti για να επικαλεστεί τα πνεύματα, τις τελετές και τους μύθους που στοιχειώνουν τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Δήλος. 

Συμμετέχουν δεκατρείς καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες:
Lynda Benglis, Χάρις Επαμεινώνδα, Simone Fattal, Petrit Halilaj, Ian Law, Μαρία Λοϊζίδου, Daria Martin, Duro Olowu, Zohra Opoku, Ρένα Παπασπύρου, Στεφανία Στρούζα, Barthelemy Toguo, Paloma Varga Weisz.

Το έργο τους αντιπαρατίθεται με τη συλλογή του Μουσείου και επιπρόσθετους επιλεγμένους θησαυρούς από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Δίνοντας σύγχρονη μορφή σε αρχαία υλικά και σύμβολα, οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν κοινά στοιχεία που εκτείνονται σε διαφορετικές χιλιετίες, κουλτούρες και ηπείρους.

Επιμέλεια: Iwona Blazwick, OBE, Διευθύντρια, Whitechapel Gallery &
Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια, ΝΕΟΝ.

Εγκαίνια: 17.05.2019, 19:00.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κανονικό: 4€
Μειωμένο: 2€

18 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Είσοδος ελεύθερη. 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017