Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΜΥΚΟΝΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Antony Gormley έκθεση "Sight"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Antony Gormley έκθεση "Sight"

0.0
Περιγραφή
Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά μια μοναδικής σύλληψης έκθεση σύγχρονης γλυπτικής τέχνης από τον Βρετανό καλλιτέχνη Antony Gormley, προϊόν σύμπραξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του ΝΕΟΝ.

Για το διάστημα 2 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2019, οι ανθρωπόμορφες γλυπτικές εγκαταστάσεις του θα "επαναποικίσουν" το νησί της Δήλου μετά από χιλιάδες χρόνια, στο πλαίσιο της έκθεσης SIGHT. Η επιμέλεια είναι της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας του ΝΕΟΝ και της Iwona Blazwick, OBE, Διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου.

Οι 29 γλυπτές ανθρώπινες μορφές από σίδηρο (ανάμεσά τους και πέντε νέα έργα που είναι αναθέσεις του ΝΕΟΝ ειδικά για την έκθεση) φιλοδοξούν να "αποκαταστήσουν" την ανθρώπινη παρουσία και να δημιουργήσουν ένα φυσικό μονοπάτι που οδηγεί πίσω στη μυθολογία και την ανθρώπινη δραστηριότητα του παρελθόντος της Δήλου.

Τα έργα ζωντανεύουν τα γεωλογικά και αρχαιολογικά χαρακτηριστικά του νησιού.[...]

Ο Gormley επανερμηνεύει εκ βάθρων τη λειτουργία και τον σκοπό της γλυπτικής, μετασχηματίζοντας τα παραδοσιακά αγάλματα και τα τοτέμ του αρχαίου κόσμου που κάποτε κοσμούσαν τις δημόσιες πλατείες, τους ναούς και τις ιδιωτικές κατοικίες σε χώρους ενσυναίσθησης και προβολής της φαντασίας. Η πρώτη σύνδεση ανάμεσα στους επισκέπτες και τα έργα δημιουργείται πριν ακόμα οι πρώτοι πατήσουν το πόδι τους στη Δήλο. Καθώς πλησιάζουν την τραχιά βορειοδυτική ακτή, βλέπουν μια μοναχική φιγούρα (από τη σειρά του Gormley Another Time, 1999-2013), να στέκεται φρουρός σε ένα βραχώδες ακρωτήριο στην άκρη του νερού. Δυο ακόμα έργα από την ίδια σειρά -που επίσης ατενίζουν τον μακρινό ορίζοντα- δεσπόζουν στην κορυφή Πλάκες και στο όρος Κύνθος, και άλλο ένα παρόμοιο έργο στέκεται στα νερά του λιμανιού. Άλλα γλυπτά ενσωματώνονται σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλο το νησί, από το Στάδιο μέχρι τη συνοικία του Θεάτρου και από τα εμπορικά καταστήματα μέχρι την τοποθεσία όπου βρίσκεται το Μουσείο.

Οι επισκέπτες της Δήλου προσκαλούνται να συνδεθούν µε τον χρόνο, τον χώρο και τη φύση, που αναπόφευκτα μας συνδέουν με το κοινό μας μέλλον.

Η έκθεση SIGHT παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, σε ανάθεση και διοργάνωση από τον ΝΕΟΝ.

Επιμέλεια: Ελίνα Κουντούρη και Iwona Blazwick, OBE

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Δημήτρης Αθανασούλης

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €12
Μειωμένο: €6

Πώς θα φτάσετε:
Υπάρχουν δρομολόγια για τη Δήλο κάθε μέρα, εφόσον βέβαια ο καιρός το επιτρέπει (καθώς ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα ή το καλοκαίρι με τα ισχυρά μελτέμια, η πρόσβαση καθίσταται αδύνατη, όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για τους εργαζόμενους).
Εκτός από τα δρομολόγια που γίνονται από τη Mύκονο όλο το χρόνο, υπάρχουν μόνο στην περίοδο αιχμής δρομολόγια και από άλλα νησιά των Kυκλάδων (από την Πάρο και τη Nάξο κυρίως).

Οι επισκέπτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και τα δρομολόγια μέσω του Λιμεναρχείου στα στοιχεία που ακολουθούν.

Λιμεναρχείο Μυκόνου
Διεύθυνση: Γιαλός
Τηλεφωνικό κέντρο: 22890 22218
Φαξ: 22890 27825
Email: [email protected] Ναυτιλιακά πρακτορεία Μυκόνου

'Delos travel', Μ.Χατζηιωάννου, Δραφάκι, Μύκονος
Τηλ.: 22890 28603

'Likouris Travel International’,Αγίου Αρτεμίου, Φάμπρικα,
Τηλ: +30 22890 24439

'Sea & Sky Travel', Δημήτρης Μάνεσης, Πλατεία Μαντώς
Τηλ.: 22890 22853, 22890 23130, 22890 27799

Τιμές - Σημείο Αναχώρησης:
Οι τιμές των εισιτηρίων για τη Δήλο κυμαίνονται από 10€ (για παιδιά 6-12 ετών), για ενηλίκους 20€, ενώ για παιδιά ως 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Αναχωρήσεις από το μικρό λιμανάκι απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, της παραλίας στην Χώρα της Μυκόνου.

Ώρες Μετάβασης / Επιστροφής (Από και προς Μύκονο)
Τρίτη - Κυριακή: Ώρες Μετάβασης : 9:00 - 10:00 - 11:30 - 17:00.
Ώρες Επιστροφής: 12:00 - 13:30 - 15 :00 - 19:30.

Δευτέρα: Ώρες Μετάβασης: 10:00 - 17:00.
Ώρες Επιστροφής: 13:30 – 19:30.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020