Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΛΑΡΙΣΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Σαΐτης Θεόδωρος έκθεση "Μπρικολέρ σε έναν παραπλήσιο κόσμο"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Σαΐτης Θεόδωρος έκθεση "Μπρικολέρ σε έναν παραπλήσιο κόσμο"

0.0
Περιγραφή
Το Wisedog εγκαινιάζει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στον υπόγειο εκθεσιακό του χώρο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σαΐτη Θεόδωρου, με τίτλο "Μπρικολέρ σε έναν παραπλήσιο κόσμο". 

Η έκθεση περιλαμβάνει την παρουσίαση ζωγραφικών έργων και σχεδίων από το διαχρονικό σώμα δουλειάς του εικαστικού παραχωρώντας στο κοινό το βήμα για ένα παραδοξιακό κόσμο του δημιουργού.

Το ενδιαφέρον του εικαστικού επίμονα περιστρέφεται γύρω από την εξερεύνηση του θεματικού μοντέλου και των τοπίων οπού η παρουσία του τελευταίου φαντάζει να λαμβάνει χώρα.

Ο Μπρικολερ, ως έννοια, γίνεται η αφετηρία για μια διανοητική περιπλάνηση στα ανθρωπολογικά όρια της εικαστικής ερμηνείας. Σε αυτό τον παραπλήσιο κόσμο, ο θεατής καλείται να ερμηνεύσει τον μυστηριώδη όρο και να ανακαλύψει την ποιητική του μέσα από τις αντιλήψεις του δημιουργού. Τα παραδοξιακά τοπία που μας παρουσιάζονται αποτελούν την ενίσχυση της ανθρώπινης φιγούρας, διαδίδοντας ¨εσωτερικά¨ μηνύματα μέσα από την υλικότητα και τον χρόνο. Σε αυτήν την ενστικτώδη ατμόσφαιρα που δημιουργείται, η τέχνη γίνεται το παραπλήσιο της πραγματικότητας, μια πύλη προς έναν προσωπικό κόσμο που κρύβει μυστήρια που πρέπει να εξερευνηθούν.

Σε έναν ανέλπιστό ζωγραφικό κόσμο, ο άνθρωπος συνυπάρχει με το περιβάλλον του, αλλά ταυτόχρονα αλλοιώνει και τροποποιεί το τοπίο με τη μνήμη του. Ο ρυθμός αναδίπλωσης της χρωματικής φόρμας αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας με τον απτό κόσμο, δημιουργώντας την αίσθηση της φυσικής παρόρμησής με το είδος του. Η ενίσχυση και η επικάλυψη των στοιχείων δημιουργούν μια ανατρεπτική αισθητική που προκαλεί τη σκέψη και την αναζήτηση πεδίων τόσο συμβολικών, όσο και ηθογραφικών.

Στην παράλληλη πραγματικότητα του κόσμου του δημιουργού, ο θεατής ανακαλύπτει παγανιστικά στοιχεία που συνθέτουν το ίχνος της έννοιας του όρου "bricolage". Μίας διαδικασία δυναμικής παραδοξότητας ενός ανορθόδοξου σχεδιαστικού προτύπου βασιζόμενου στα πλαίσια "υπολειμμάτων" τοπικών παραγωγών. Ο παράδοξος αυτός κόσμος και οι μπρικολέρικες σκηνές προκαλούν τη σκέψη για τον ρόλο της τέχνης στην αναζήτηση της αλήθειας, της ομορφιάς και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης εμπειρίας.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo