Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

Κυριακές στο Πανί: "Ο πόλεμος των σκιών"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Κυριακές στο Πανί: "Ο πόλεμος των σκιών"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 145',   Ετος Παραγωγής: 1969

Οι Κυριακές στο Πανί, ο χειμερινός κύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δ. Χατζής", στο πλαίσιο του αφιερώματος "Ιστορίες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο", την ταινία "Ο πόλεμος των σκιών" σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ Μελβίλ (L΄ Armée des Ombres, 1969, διάρκεια: 145΄).

Παίζουν: Λίνο Βεντούρα, Σιμόν Σινιορέ, Ζαν Πιέρ Κασέλ, Σeρζ Ρετζιαμί, Πωλ Μερίς.

Στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, παρακολουθούμε τη ζωή, τις ημέρες και τη δράση μιας αντιστασιακής οργάνωσης απλών Γάλλων πατριωτών, μεταξύ των οποίων υπάρχει και μια γυναίκα (Σιμόν Σινιορέ).

Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του ακαδημαϊκού Ζοζέφ Κεσσέλ. Η ταινία κέρδισε τρία βραβεία από ενώσεις Αμερικανών κριτικών κινηματογράφου. Αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας Γάλλων αντιστασιακών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Ο Μελβίλ, όμως, διαχειρίζεται το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε του δίνει τη δομή του νουάρ και την ενασχόληση με ηθικά διλήμματα. Μια ταινία που δεν έχει να κάνει με τη δράση της αντίστασης ενάντια στον εχθρό αλλά με τον αγώνα για την επιβίωση της ύπαρξης της ίδιας της αντίστασης. Ο εχθρός δεν είναι οι Γερμανοί αλλά ο κίνδυνος να ξεσκεπαστεί η ταυτότητα των αντιστασιακών. Ένας εχθρός αόρατος αλλά πολύ πιο απειλητικός. Η δράση δεν επικεντρώνεται στα σαμποτάζ αλλά στην εναγώνια και συνεχή κίνηση να καλύψουν τα ίχνη τους ώστε να παραμείνουν στις σκιές.

Τίποτα δεν είναι υπεράνω αυτού και όλα θυσιάζονται σε αυτό το καθήκον. Όλοι ξέρουν ότι θα πεθάνουν με ψεύτικα ονόματα και δεν πρόκειται κανένας να μάθει τίποτα.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021