Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο
"Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο
0.0
Περιγραφή
Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η., σε συνεργασία με τον Τάκη Χρυσικάκο, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση "Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα - Κομμένο Μπεντένι). Οι παραστάσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά από παράκληση πολλών θεατών που δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν το καλοκαίρι και πολλών καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων που θα ήθελαν οργανωμένα να τη δουν.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα-τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα-κοντραμπάσο), που με τη μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου.

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Η "Αναφορά στον Γκρέκο" είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα-Κρητικού συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια "αναφορά" με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ο συγγραφέας ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια (αφού προηγουμένως αναφέρεται στους προγόνους και τους γονείς του) και σταματά στην ημέρα της "κρητικής ματιάς" και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Συντελεστές:
Θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Τάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης σκηνοθέτις: Εμμανουέλα Αλεξίου
Λύρα, τραγούδι: Σταύρος Ψαρουδάκης
Κιθάρα, κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσούρτος
Μουσικές επιλογές: Δημήτρης Αποστολάκης

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

8€ (κανονικό) & 5€ (φοιτητικό - μαθητικό)
Πληροφορίες: 2810241950 (πρωινές ώρες)
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017