Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Τζένη Μαρκέτου έκθεση "Serious Games"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Τζένη Μαρκέτου έκθεση "Serious Games"

0.0
Περιγραφή
H Δημοτική Πινακοθήκης Χανίων έχει τη χαρά να παρουσιάσει τα Σοβαρά Παιχνίδια/Serious Games, ένα πολυμερές, συμμετοχικό έργο της εικαστικού Τζένης Μαρκέτου η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Νέα Υόρκη.

Η Μαρκέτου λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς το παλίμψηστο του τζαμιού Κουτσούκ Χασάν γνωστού ως Γιαλί Τζαμί που δεσπόζει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, θέτει ζητήματα μνήμης, τραύματος και φροντίδας. Το έργο της θεματοποιεί την αισθητική της απο-αποικιοποίησης ως μέσο αμφισβήτησης της κυρίαρχης, ηγεμονικής και αποικιοκρατικής άποψης που διαπερνά την ιστορία, τα μνημεία και τους υπόλοιπους χώρους μνήμης στα Χανιά, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το έργο Σοβαρά Παιχνίδια/Serious Games αποτελεί μια ανάθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων στην καλλιτέχνιδα σε επιμέλεια του Δρ Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Τζενη Μαρκετου.

Κατά τα εγκαίνια θα λάβει χώρα μια τελετή αλληλεγγύης, χαλάρωσης, διαλογισμού και φροντίδας που φιλοξενείται από την καλλιτέχνιδα και συντονίζεται από ένα θεραπευτή.

Εγκαίνια: Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 18.30.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021