Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Τέχνη και Χειροτεχνία Η "ωφέλιμη" Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Τέχνη και Χειροτεχνία Η "ωφέλιμη" Κρήτη της Φλωρεντίνης Σκουλούδη-Καλούτση (1890-1971)

0.0
Περιγραφή
"Δημιούργησα 250 (διακόσια πεντήκοντα) σχέδια με μοτίβα παλαιά κρητικά, χωρικά και μινωικά και προσπαθώ να ενώνω το ωραίον με το ωφέλιμον."
Φλωρεντίνη Καλούτση.

Δεν είναι εύκολη η απόφαση να οργανωθεί μια έκθεση τέχνης και χειροτεχνίας σε μια Πινακοθήκη, ακόμα και αν πρόκειται για μια προσωπικότητα ιστορικά αναγνωρίσιμη, όπως η Κρητικιά ζωγράφος και σχεδιάστρια Φλωρεντίνη Σκουλούδη-Καλούτση. 

Χρειάζεται να γίνει κατανοητή η ιδιαιτερότητα, αλλά και η συνθετότητα της πολυσχιδούς καλλιτεχνικής της δραστηριότητας. Αποτελεί προϋπόθεση να ληφθούν υπόψη το φύλο της αλλά και το πλαίσιο δράσης της, για να μπορούν τα στερεότυπα -όπως το θέμα της "λαϊκής" τέχνης που ακολουθεί το έργο της, και η εθνική-τοπική του "ωφέλεια" που τροφοδοτεί ακόμα και σήμερα τους ταυτοποιητικούς μας μύθους- να μπουν στο μικροσκόπιο του κριτικού αναστοχασμού.

Σήμερα, ωστόσο, 130 χρόνια μετά την γέννησή της, ελπίζουμε ότι οι συνθήκες έχουν πλέον ευδοκιμήσει για μια ψύχραιμη ιστορική επανεκτίμηση του έργου της και, μέσα από αυτό, της ίδιας της νεότερης πολιτισμικής μας ιστορίας και κληρονομιάς.

Επιμέλεια: Μανόλης Καρτεράκης & Άνη Κοντογιώργη.

Εγκαίνια: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 20:00.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου μέχρι νεωτέρας.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κανονικό: 2€
Μειωμένο: 1€
Δωρεάν: άνω των 60 ετών.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020