Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά
Προβολή ταινίας "Οικογενειακή υπόθεση" του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Χρυσή Άρκτος
Προβολή ταινίας "Οικογενειακή υπόθεση" του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ
0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 112',   Ετος Παραγωγής: 2013

Ο πολιτιστικός σύλλογος "Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών" στα πλαίσια του κινηματογραφικού αφιερώματος "Εδώ είναι Βαλκάνια" θα προβάλει ταινίες του ποιοτικού και πολυβραβευμένου σύγχρονου ρουμανικού κινηματογράφου. 

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, είναι η "Οικογενειακή υπόθεση" (2013) (Pozitia copilului / Child's pose), του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ (Călin Peter Netzer). 

Λίγα λόγια για την ταινία:
Η 60χρονη Κορνήλια, μια μοδάτη αρχιτέκτονας, μέλος της υψηλής κοινωνίας του Βουκουρεστίου και σύζυγος γιατρού, παρακολουθεί τον 34χρονο γιο της Μπάρμπου να προσπαθεί με όλο του το είναι να απογαλακτιστεί. Έχει μετακομίσει, απέκτησε το δικό του αυτοκίνητο, έχει μια κοπέλα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα, αποφεύγει τη μητέρα του. Ένα κρύο απόγευμα του Μάρτη, ο Μπάρμπου σκίζει τους δρόμους με 50 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας, χτυπώντας εντέλει ένα 14χρονο αγόρι. Το παιδί σκοτώνεται ακαριαία. Μια ποινή ανάμεσα σε τρία με δεκαπέντε χρόνια είναι μπροστά για τον Μπάρμπου. Η Κορνήλια ενστικτωδώς θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες, τις γνωριμίες και τα χρήματά της για να τον σώσει από την καταδίκη του. Περιμένει να γίνει ξανά το εξαρτημένο παιδί που ήταν. Δεδομένης της κατάστασής του, δεν είναι δύσκολο να γίνει, αλλά υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τη μητρική αγάπη από την ιδιοτελή χειραγώγηση. Θα μπορέσει να τον αφήσει να ξεδιπλωθεί από την εμβρυική του στάση;

Σκηνοθεσία: Κάλιν Πέτερ Νέτζερ
Σενάριο: Ράζβαν Ραντουλέσκου, Κάλιν Πέτερ Νέτζερ
Φωτογραφία: Αντρέι Μπουτίκα
Μοντάζ: Ντάνα Μπουνέσκου 

Παίζουν: Λουμινίτα Γκεοργκίου, Μπόγκνταν Ντουμιτράσε, Νατάσα Ράαμπ, Ιλίνκα Γκόια, Φλορίν Ζαμφιρέσκου, Βλαντ Ιβάνοφ.
 
Διακρίσεις:  Χρυσή Άρκτος Καλύτερης Ταινίας & Βραβείο FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2013.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017