Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΧΑΝΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

''Άμλετ / Κολτές'' του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
σύγχρονη δραματουργία (Θέατρο)

''Άμλετ / Κολτές'' του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού

0.0
Περιγραφή
Μπερνάρ-Μαρί Κολτές
"Η ημέρα των φόνων στην ιστορία του Άμλετ"

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Έφης Θεοδώρου, το έργο του διακεκριμένου γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές "Η ημέρα των φόνων στην ιστορία του Άμλετ"(Άμλετ/Κολτές). Πρόκειται για μια διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1974. Ο Κολτές -ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα, που χάθηκε πρόωρα-,αναμετριέται με την ορμή των 26 του χρόνων με το μεγάλο κλασικό. Αποδομεί τον "Άμλετ" του και ανασυνθέτει ένα νέο έργο που αντλεί από τη σύγχρονη λογοτεχνία, τη σύγχρονη δραματουργία και τις αναζητήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η δράση οργανώνεται μέσα από την πύκνωση της πλοκής σε 24 ώρες γύρω από τα 4 βασικά πρόσωπα: Άμλετ, Γερτρούδη, Οφηλία, Κλαύδιος. Ένα κουαρτέτο κεκλεισμένων των θυρών, δύο αντιτιθέμενα ζευγάρια, δύο αντίθετα πεπρωμένα καθρεφτίζονται και ενσαρκώνουν το απελπισμένο όραμα της ανθρώπινης συνθήκης ανάμεσα στον έρωτα και την πολιτική. Ο Κολτές τοποθετεί τον "Άμλετ" του σε ακαθόριστο τόπο και χρόνο, διατηρώντας τα βασικά στοιχεία και θεματικές του πρωτότυπου έργου. Η άθλια δολοφονία του βασιλιά-πατέρα, ο σφετερισμός της εξουσίας από τον δολοφόνο-εραστή, η εκδίκηση σε εξέλιξη, το "θέατρο εν θεάτρω", η τραγική λύση της ιστορίας, είναι παρόντα στο νέο αυτό έργο που εξερευνά ερωτήματα για την ταυτότητα, τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα, την εξουσία, τις οικογενειακές σχέσεις, την αναμέτρηση με το αναπόδραστο του θανάτου, τη λυτρωτική δύναμη του θεάτρου ως καθρέφτη της πραγματικότητας.

Ο Άμλετ του Σαίξπηρ δεν δρα, είναι ακινητοποιημένος, καθυστερεί να γίνει η κινητήρια δύναμη και ο ήρωας του έργου. Ο Άμλετ του Κολτές, είναι σίγουρα πιο ορμητικός, πιο αποφασισμένος. Βιάζεται να τελειώσει. Να τελειώσει με τον Άμλετ, να τελειώσει με το Θέατρο.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ευγενία Γραμματικοπούλου
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Σκηνικά-κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Jan Van de Engel
Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες αφίσας - προβών - trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Γραφιστικός σχεδιασμός: Κωστής Σωτηράκος

Παίζουν:
Άμλετ: Έκτορας Λυγίζος
Γερτρούδη: Μαρία Σκουλά
Κλαύδιος: Γιώργος Κριθάρας
Οφηλία: Μάγδα Καυκούλα

Χώρος: Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού - Χανιά 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (19)

Εισιτήρια

8€ 

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo