Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

"Το πορτρέτο, ο άνθρωπος και οι εικόνες του" εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Το πορτρέτο, ο άνθρωπος και οι εικόνες του" εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες

0.0
Περιγραφή
Ο άνθρωπος υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα απεικόνισης σε όλους τους πολιτισμούς και λαούς. Το πρόσωπο θεωρούνταν σε μεγάλο βαθμό καθρέφτης του πνεύματος και της ψυχής. Στο πέρασμα των αιώνων στον κόσμο της τέχνης, το είδος του πορτρέτου, το οποίο έχει υποστεί αρκετές εξελίξεις, συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης της σύγχρονης τέχνης. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα social media και κυρίως η μεγάλη δημοτικότητα της φωτογραφίας, ικανή να απαθανατίσει την πραγματικότητα με εξαιρετική πιστότητα και αμεσότητα, έχουν κάνει το πορτρέτο σχεδόν ξεπερασμένο. Η τεχνητή νοημοσύνη και οι δυνατότητες που έχει να αναπαράγει και να συνδυάζει πολύ γρήγορα εικόνες και λεκτικές συνθέσεις-λεκτικούς συλλογισμού, επιβάλλει πλέον στην ανθρώπινη δημιουργικότητα την αποφυγή της επανάληψης και της μανιέρας.

Σε αυτό το εργαστήριο ζωγραφικής πορτρέτων αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία του σήμερα, αντλώντας τη θεματογραφία μας από σύγχρονες ψηφιακές εικόνες και συμμετέχουμε ενεργά στις επιλογές υλικών, μοντέλου και αισθητικού-εικαστικού αποτελέσματος*. Με αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη διδασκαλία διαφοροποιείται πλήρως από τα ψηφιακά μαθήματα και τις ψηφιακές εφαρμογές και αξιοποιεί στα μέγιστα την ανθρώπινη επιλεκτικότητα και την ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργία.

Με την Τιτίνα Χαλματζή, εικαστικό και εικονογράφο πορτραίτων στην εφημερίδα Καθημερινή.

*Σχέδιο (μολύβι, μαρκαδόροι, στυλό, πέννα, μελάνι), Ζωγραφική (ακουαρέλες, ακρυλικά, λάδι, μολύβια ακουαρέλας, μελάνια, χρώμα), Επιφάνειες (χαρτί σχεδίου, χαρτί ακουαρέλας, χαρτί ακρυλικό και χαρτί ή καμβά λαδιού) .

11, 18, 25 Απριλίου 16, 23 Μαΐου, 6 Ιουνίου 2024
Πέμπτη, 18:00-20:00

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15

Όλα τα υλικά του εργαστηρίου παρέχονται από το Ίδρυμα.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 120€

Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 108€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ. 

Μεταφορές θέσεων επιτρέπονται έως και 48 ώρες πριν το σχετικό πρόγραμμα. Για τα προγράμματα που διεξάγονται Σαββατοκύριακο έως την Παρασκευή στις 15:00. Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo