Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

''Θεόφιλος Καΐρης - Ζήτημα συνείδησης'' του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
βιογραφία (Θέατρο)

''Θεόφιλος Καΐρης - Ζήτημα συνείδησης'' του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 90'

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιαστεί από τις 19 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Κυριακή και Τρίτη στις 20:30, το έργο "Θεόφιλος Καΐρης - Ζήτημα συνείδησης" σε κείμενο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου και σκηνοθεσία της Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Ο Θεόφιλος Καΐρης (1784-1853), αγωνιστής, ανθρωπιστής, φιλόσοφος, είναι μια φυσιογνωμία που λάμπρυνε τις σελίδες της ελληνικής ιστορίας με την αυτοθυσία και τον μαρτυρικό και άδικο θάνατό του. Και τόσο λίγο γνωστός στην ελληνική κοινωνία!

Με βοήθεια πολύτιμο υλικό από την Καΐρειο βιβλιοθήκη της Άνδρου και με το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που παρουσιάζει τη συγκλονιστική αυτή βιογραφία αυτού του αφανή ήρωα, η Χρυσάνθη Κορνηλίου σκηνοθετεί την παράσταση παρουσιάζοντας αυτή για πρώτη φορά στη σκηνή.

Τη βιογραφία ενός ήρωα μάρτυρα που "εις τα ίδια ήλθε, και οι ίδιοι αυτόν ου παρέλαβον" (Ιω. α’ 11). Και ίσως ήρθε η στιγμή να ακουστεί μια φωνή που θα τον δικαιώσει για να του απονείμει το ελάχιστον της τιμής που του αξίζει για τους πολύπλευρους και ανυποχώρητους αγώνες του.

Μαζί του φωτίζεται και η φυσιογνωμία της αδελφής του Ευανθίας Καΐρη, της σπουδαίας αυτής γυναίκας που σ’ αυτά τα σκοτεινά χρόνια στάθηκε αρωγός του στηρίζοντάς τον ηθικά και συμβάλλοντας και αυτή στον αγώνα του Έθνους με το σθένος της και την υψηλή της διάνοια.

Τέτοια παραδείγματα σπανίζουν, ενώ είναι τα μόνα που μπορούν να μας δείξουν ένα δρόμο που εγγυάται φως για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Συντελεστές:
Κείμενο: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου

Ερμηνεύουν: Ντίνα Βούρτση, Γιώργος Καπετανάκος, Παναγιώτης Ξανθόπουλος.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κανονικό: 12€
Μειωμένο: 10€ (ανεργίας, φοιτητικό, ΑμεΑ)

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo