Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Συζήτηση στη Στέγη: Society Uncensored - Love and Marriage

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Συζήτηση στη Στέγη: Society Uncensored - Love and Marriage

0.0
Περιγραφή
Στη νέα ζωντανή συζήτηση του Society Uncensored, με τίτλο "Love & Marriage", άτομα παντρεμένα και μη μιλούν ανοιχτά για τα στερεότυπα, τους προβληματισμούς, αλλά και τα δυνατά συναισθήματα για ένα τελετουργικό τόσο παλιό όσο και ο άνθρωπος, που έχει εξελιχθεί στον πιο ανθεκτικό και ευάλωτο κοινωνικό θεσμό. Οι θεατές γίνονται ενεργό μέρος της συζήτησης, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.

Σε πόσους γάμους πήγατε αυτό το καλοκαίρι; Πόσους φίλους με διαζύγιο έχετε; Γιατί όλο και περισσότεροι επιλέγουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με σύμφωνο συμβίωσης; Γιατί δεν έχει επιτραπεί ακόμη στην Ελλάδα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών; Έχει ξεφτίσει πια το στερεότυπο του αμετανόητου εργένη; Γάμος σημαίνει μονογαμία; Γάμος σημαίνει παιδιά; Ποιος είναι επιτέλους ένας καλός γάμος; Σηματοδοτεί ο γάμος την αρχή μιας νέας ζωής ή το τέλος της παλιάς;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας καλεί στη Μικρή Σκηνή σε μια συζήτηση με τίτλο Love & Marriage την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου για να ψάξουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τον γάμο, που είναι όσα και οι αιχμάλωτοι κόκκοι ρυζιού στα μαλλιά των νεονύμφων. Αν και στην πραγματικότητα όλα συναντιούνται στο εξής: τι κάνει τον γάμο έναν από τους πιο ανθεκτικούς κοινωνικούς θεσμούς; Μπορεί η Gen Z να κριντζάρει με την ιδέα, θεωρώντας τον γάμο συντηρητικό κατάλοιπο άλλων εποχών κι έκφανση της πατριαρχίας, μπορεί τα ζευγάρια που ζουν με ελεύθερη συμβίωση να έχουν αυξηθεί και οι καναπέδες των θεραπευτών ζεύγους να στενάζουν και μπορεί ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού να αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία, όμως η βιομηχανία του γάμου θάλλει, με το τελετουργικό να εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον – ενίοτε και ρίγη συγκίνησης.

Η νέα συζήτηση της σειράς Society Uncensored με ομιλητές από τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο, την Εκκλησία και τη βιομηχανία του γάμου, σηκώνει το πέπλο ενός μυστηρίου, με πολλούς μύθους και άλλες τόσες αντιφάσεις. Γιατί, παρά τον εγγενή του συντηρητισμό, ο γάμος μπορεί να γίνει και μήτρα κοινωνικών τομών: η αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται αποτελεί πλέον ηχηρό κοινωνικό αίτημα. Είναι ο γάμος η πολύτιμη σταθερά σε ένα συναισθηματικά χαοτικό σύμπαν; Και πού χωράει η αγάπη; Περιήγηση στο κάστρο που διχάζει: οι μέσα θέλουν να αποδράσουν από αυτό και οι έξω να το διαβούν.

Συντελεστές:
Σύλληψη & Επιμέλεια Σειράς "Society Uncensored": Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια Love & Marriage: Λίνα Γιάνναρου, Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Σενάριο & Έρευνα Επεισοδίου: Λίνα Γιάνναρου, Πάσκουα Βοργιά
Ανάθεση – παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ομιλητές - Ομιλήτριες:
Σελάνα Βροντή, Δημοσιογράφος και Κινηματογραφίστρια
π. Νικόλαος Δουληγέρης, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ψυρρή
Νίκος Ευσταθίου, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας
Στέλλα Κάσδαγλη, Συγγραφέας και συνιδρύτρια του Women On Top
Ειρήνη Παπαδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Άννα Σουρμπάτη, Ιδρύτρια και επικεφαλής σχεδιασμού και συντονισμού του The Event Co.

Συντονίζει η Μαρία Αθανασίου, Δημοσιογράφος.

Με την παρακολούθηση της συζήτησης, οι θεατές συναινούν στη βιντεοσκόπησή τους. Η προσέλευση του κοινού πραγματοποιείται στις 18:30.

H συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Προκράτηση θέσεων από Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 17:00.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo