Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Slow Art Day 2024 - Δράσεις "Mindfulness"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Slow Art Day 2024 - Δράσεις "Mindfulness"

0.0
Περιγραφή
Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι, το πρώτο μουσείο στην Αθήνα που λαμβάνει μέρος στον διεθνή θεσμό της Slow Art Day, καλεί το κοινό στην Slow Αrt Day 2024 το Σάββατο 13 Απριλίου και τους προτρέπει να ανακαλύψουν επιλεγμένα έργα της μόνιμης Συλλογής του μέσα από τη μοναδική εμπειρία του slow art.

Η Slow Art Day είναι ένα παγκόσμιο γεγονός με μια απλή αποστολή: να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη σημασία και την απόλαυση της αργής παρατήρησης ενός έργου τέχνης. Το εγχείρημα ξεκίνησε επίσημα το 2010 και έκτοτε η Slow Art Day αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος των μουσείων και των γκαλερί διεθνώς, με περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση σε κάθε γωνιά του κόσμου, ακόμα και στην Ανταρκτική.

Το κοινό κάθε ηλικίας ενθαρρύνεται, ακολουθώντας κάποια απλά βήματα, να επιβραδύνει τον τρόπο με τον οποίο παρατηρεί την Τέχνη και να ζήσει, μέσα από αυτή τη διαδικασία, μια ισχυρή και ενδεχομένως πρωτόγνωρη εμπειρία.

Στο πλαίσιο του Slow Art Day 2024, το Σάββατο 13 Απριλίου όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να παραλάβουν από την Υποδοχή του Μουσείου το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο που περιλαμβάνει πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία της αργής παρατήρησης έργων τέχνης, προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία εστιάζοντας σε τέσσερα επιλεγμένα έργα της μόνιμης Συλλογής: το "Άλογο με ιπποσκευή", ταφικό ειδώλιο από εφυαλωμένο πηλό (Κίνα, δυναστεία Τανγκ, 8ος αιώνας) στον πρώτο όροφο, "Το Κόκκινο Ψάρι" του A.R. Penck στον δεύτερο όροφο, την "Μεγάλη σπουδή στο κόκκινο του Καδμίου" του Γιώργου Ρόρρη στον τρίτο όροφο και το "Τοπίο Λονδίνου - Picadilly Circus I" από την Chryssa στον τέταρτο όροφο.

Προτείνεται στους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το έντυπο και σε επόμενες επισκέψεις τους στο Μουσείο, για να εξερευνήσουν βιωματικά ακόμα περισσότερα έργα της Συλλογής.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν επίσης δυο ξεχωριστές δράσεις ενσυνειδητότητας (mindfulness) του ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος "Mindfulness στο Μουσείο", με την ιστορικό τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου, που θα εστιάζουν στο έργο "Ενενήντα εννέα κεφάλια" του Friedensreich Hundertwasser: η πρώτη δράση, από τις 11.00 έως τις 12.00, θα πραγματοποιηθεί για γονείς και παιδιά από 7 ετών και άνω ενώ η δεύτερη, από τις 12.30 έως τις 13.45, θα είναι αποκλειστικά για ενήλικες.

Η δράση "Mindfulness στο Μουσείο" βοηθά τους συμμετέχοντες να γίνουν ενεργοί, συνειδητοί θεατές, ενθαρρύνοντάς τους να αντλήσουν πληροφορίες και γνώση από αυτά που βλέπουν και αισθάνονται αντί από αυτά που ήδη γνωρίζουν για την κατανόηση ενός έργου ή αντικειμένου τέχνης. Παράλληλα, επωφελούνται από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας όπως η βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η τόνωση της μνήμης, η μείωση του άγχους, η διαχείριση του στρες και η καλλιέργεια συναισθημάτων.

Slow Art Day 2024 στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Σάββατο 13 Απριλίου | 10.00-18.00
"Mindfulness στο Μουσείο για γονείς και παιδιά" | 11.00-12.00
"Mindfulness στο Μουσείο" | 12.30-13.45

Για πληροφορίες σχετικά με την Slow Art Day 2024 στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και κρατήσεις στις δράσεις "Mindfulness στο Μουσείο για γονείς και παιδιά" και
"Mindfulness στο Μουσείο" δείτε εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

H δράση Slow Art είναι δωρεάν. 
Για τις δράσεις Mindfulness δείτε αναλυτικά στον παραπάνω σύνδεσμο.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo