Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

Σκηνοθετώντας την Κόλαση - Directing Hell

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Σκηνοθετώντας την Κόλαση - Directing Hell

0.0
Περιγραφή

Σκηνοθεσία: Χρήστος Χουλιάρας

Παραγωγή: 2011

 

To φιλμ εξερευνά τον ιδιαίτερο κινηματογραφικό κόσμο του Νίκου Νικολαΐδη και ταυτόχρονα επιχειρεί μια κατάδυση στις ταινίες και την προσωπικότητά του, όπως αποκαλύπτεται μέσα από αυτές. Συνεργάτες και φίλοι μοιράζονται στην κάμερα ενθύμια και στιγμές, ενώ ο ίδιος ο Νικολαΐδης μιλάει για τη ζωή του και παραθέτει τη δική του άποψη για το σινεμά. Αποσπάσματα από τις ταινίες αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό από τα γυρίσματά τους αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του κινηματογραφικού του κόσμου.

 

Ο Νίκος Νικολαΐδης είναι ένας πολυβραβευμένος έλληνας σκηνοθέτης και συγγραφέας. Το κινηματογραφικό του έργο περιλαμβάνει οκτώ ταινίες μεγάλου μήκους, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν διακριθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει γράψει τρία μυθιστορήματα ενώ σκηνοθέτησε πάνω από 200 διαφημιστικά σποτ για την τηλεόραση.

 

Διάσημος για τους αμφιλεγόμενους χαρακτήρες στις ταινίες του, κράτησε αναπτρεπτική στάση απέναντι στο κατεστημένο. Χρησιμοποίησε έναν ποιητικό, δυναμικό και αισθητικά όμορφο τρόπο στην κινηματογραφική του αφήγηση για να παρουσιάσει ακραίες καταστάσεις και να αφυπνίσει το κοινό του. Παρουσιάσε ένα σκοτεινό και απαισιόδοξο παρόν και μέλλον, πάντα όμως διατηρώντας την ελπίδα για το τέλος, αφού όλοι του οι ήρωες τελικά κατορθώνουν να βρουν λύτρωση στον θάνατο.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo